ΕΣΗΕΑ εναντίον Μπαλάφα: Οι ερωτήσεις που ενοχλούν την εξουσία έχουν διατυπωθεί σωστά

ΕΣΗΕΑ εναντίον Μπαλάφα: Οι ερωτήσεις που ενοχλούν την εξουσία έχουν διατυπωθεί σωστά Facebook Twitter
0

Ανακοίνωση εναντίον του Γιάννη Μπαλάφα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΣΗΕΑ στον απόηχο των αντιδράσεων για τις συστάσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Σε συνέντευξή που έδωσε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, προσπάθησε να επιβάλλει στους  δημοσιογράφους αντί του όρου «επίδομα» που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνέντευξης, να χρησιμοποιούν τον όρο «13η σύνταξη». Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της υποστήριξε ότι «οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο» για να προσθέσει ότι αν οι ερωτήσεις [των δημοσιογράφων] ενοχλούν την εξουσία τότε έχουν διατυπωθεί σωστά. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως καταδικάζει τη συμπεριφορά και το ύφος του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος επιχείρησε να "συνετίσει" τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου, στους οποίους έδινε συνέντευξη. Ο κ. Μπαλάφας ενοχλήθηκε από τη διατύπωση μιας ερώτησης από τους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος οφείλουν να ακολουθούν τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος και μόνο. Η διατύπωση των ερωτήσεων είναι αρμοδιότητα που τους ανήκει, εάν, μάλιστα, οι ερωτήσεις ενοχλούν την εξουσία, είναι σίγουρο ότι έχουν διατυπωθεί σωστά».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ