Ερώτηση 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράνομη λήψη DNA από τον Γρηγόρη Τσιρώνη

Ερώτηση 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράνομη λήψη DNA από τον Γρηγόρη Τσιρώνη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
5

Να ερευνηθεί καταγγελία για παράνομη λήψη γενετικού υλικού του κατηγορούμενου για ληστείες Γρηγόρη Τσιρώνη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της Βασιλικής Κατριβάνου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ένας από τους «ληστές με τα μαύρα» ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε ληστείες στο Δίστομο, συνελήφθη πρόσφατα στη Νέα Αγχίαλο. 

Στην ερώτησή τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι βουλευτές αναφέρονται σε καταγγελία του συνηγόρου του Γρ. Τσιρώνη, σύμφωνα με την οποία ελήφθη από τον πελάτη του γενετικό υλικό με παράτυπο τρόπο. Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ελήφθη DNA και η λήψη έγινε υποχρεωτικά, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του και χωρίς την απαραίτητη παράσταση τεχνικών συμβούλων που προτίθετο να διορίσει εντός προθεσμίας 48 ωρών που του τάχθηκε από τον ανακριτή, η οποία δεν είχε παρέλθει. «Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί της ΔΕΕ όχι μόνο αγνόησαν τις έντονες αντιρρήσεις του, αλλά αρνήθηκαν ακόμα και να τις καταχωρήσουν στο πρωτόκολλο λήψης DNA το οποίο συνέταξαν», τονίζουν οι βουλευτές.

Οι βουλευτές αναφέρονται στον ν. 4322/2015 που ψηφίστηκε πρόσφατα και τροποποίησε το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για τη διαδικασία λήψης γενετικού υλικού και ζητούν από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη διερεύνηση του εν λόγω περιστατικού και την απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αυθαιρέτησαν. Επίσης, ζητούν να ενημερωθούν ποια μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ