ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Επιστροφή στα κέντρα τύπου Αμυγδαλέζας μελετά η κυβέρνηση

Επιστροφή στα κέντρα τύπου Αμυγδαλέζας μελετά η κυβέρνηση Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
7

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο με λίγες πάντως πιθανότητες, σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξει συμφωνία για την εθνική γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 7 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μελετά τη δημιουργία πολιτικής ομάδας διαχείρισης του προσφυγικού ενώ φαίνεται να επιστρέφει στη λογική των κλειστών κέντρων, τύπου Αμυγδαλέζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες και κυρίως οι παραβατικοί θα κρατούνται σε φυλασσόμενους χώρους ώστε να δίνεται το μήνυμα πως δεν πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα οι μετανάστες γιατί θα κρατούνται και θα απελαύνονται.

Αυτή τη στιγμή με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.140 κρατούμενοι βρίσκονται στα 11 κέντρα κράτησης στην Κόρινθο, τον Ταύρο, το Παρανέστι, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα, την Αμυγδαλέζα, τη Μόρια, τη Σάμο και τη Χίο.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 32 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Financial Times: Κοντά σε συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times Ε.Ε. και Άγκυρα είναι κοντά σε μια συμφωνία για την επαναπροώθηση όλων των μη Σύρων προς τα τουρκικά παράλια, παρότι η συμφωνία αυτή αν επιτευχθεί φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη στην εφαρμογή της.

Διπλωμάτες αναφέρουν επίσης ότι η Τουρκία συμφώνησε να δέχεται όλους του μετανάστες που διασώζονται από το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αμέσως μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα.

7

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ