Εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
2

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδικάζει τις χθεσινές εχθροπραξίες στα σύνορα Συρίας –Τουρκίας, καθώς και οποιαδήποτε ενέργεια οδηγεί σε πολεμική ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά το ΣΥΡΙΖΑ, «η Τουρκία, με πλήρη Νατοϊκή και Αμερικανική στήριξη, εμφανίζεται να επιχειρεί αναβάθμιση του ρόλου της και του τρόπου παρέμβασής της από απλού επιχειρησιακού συμπαραστάτη στην λεγόμενη εσωτερική αντιπολίτευση, σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων».



«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία παραβίαση του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου. Εκτιμούμε ότι επιχειρείται μια προσπάθεια διαμόρφωσης έντονου κλίματος αντιπαράθεσης και θεωρούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει λύση μέσα από διαδικασία διαλόγου στα πλαίσια του ΟΗΕ», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι για παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ, πολεμικού χαρακτήρα τύπου Λιβύης. Θα οξύνουν ακόμη περαιτέρω τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής προσπαθώντας να δημιουργήσουν νεοαποικιακά τετελεσμένα», καταλήγει.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τωρα που οι τουρκοι ειναι απασχολημενοι σε δυο μετωπα, με Κουρδους και Συριους, δεν ειναι ευκαιρια να κανουμε ενα ντου να παρουμε την Πολη...;