Eλεγχο και στα "πόθεν έσχες" των γιατρών ανακοίνωσε ο Α. Γεωργιάδης

Eλεγχο και στα "πόθεν έσχες" των γιατρών ανακοίνωσε ο Α. Γεωργιάδης Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξήγγειλε την επέκταση του ελέγχου «πόθεν έσχες» και στους γιατρούς που συνταγογραφούν για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά τους διοικητές των νοσοκομείων. Επίσης εξήγγειλε την απογραφή ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα  κατήγγειλε περιπτώσεις γιατρών που εκτελούν όλες τις συνταγές σε ένα φαρμακείο ή γράφουν φάρμακα μόνο μίας εταιρείας, σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 75%.

Ακόμα, ο υπουργός ανέφερε ότι οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις θα ελέγχονται από αρμόδιες οικονομικές Αρχές και επισήμανε ότι όποιος συνεχίσει να συνταγογραφεί εμπορική ονομασία, θα βγαίνει από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης του εισιτηρίου πρόσβασης στα Δημόσια Νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ, ο Α. Γεωργιάδης είπε ότι αυτό θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας το Σεπτέμβριο, διότι:  «με δεδομένο ότι η ετήσια δαπάνη για το 2013 εμφανίζεται μειωμένη κατά 80 εκατομμύρια, θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα την εφαρμογή του μέτρου ή την αναπροσαρμογή του ποσού».

Τέλος ο υπουργός υποσχέθηκε πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς από το ΕΣΥ και αναμένεται μέχρι 16 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κινητικότητας στα οκτώ νοσοκομεία που εφαρμόζεται.

Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, είπε ότι προχωρά η εκκαθάριση των οφειλών του 2012 και ότι, μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές του Οργανισμού για το 2011.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ