Εκτός αγορών για μια δεκαετία η Ελλάδα

Εκτός αγορών για μια δεκαετία η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Όταν θα κλείνουμε τα 200 χρόνια από την αρχή της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους, θα βγούμε ξανά στις αγορές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. “Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο δραματική από ό,τι περιμέναμε και τα προβλήματα χρέους θα μπορούσαν να είναι αγκάθι για δεκαετίες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt, κάνοντας λόγο για "ολέθριες προβλέψεις".  “Η ανάγκη για την καταπολέμηση της κρίσης στην Ελλάδα απαιτεί περισσότερα χρήματα και το δεύτερο πακέτο ενίσχυσης θα αυξηθεί, όπως αποφάσισε το Εurogroup την Παρασκευή, χωρίς να αναφερθεί σε αριθμούς. Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν στις Βρυξέλλες σήμερα για την κατάσταση των μεσογειακών εταίρων και στη συνέχεια θα μπορούσαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένα επιπλέον ποσά".

“Στη χειρότερη περίπτωση θα χρειαστεί πρόσθετη κρατική ενίσχυση 444 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, όπως αναφέρει έκθεση των ελεγκτών αλλά το βάρος των δωρητών θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά εάν οι ιδιώτες πιστωτές, όπως τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες ήταν πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κουρέματος των ελληνικών ομολόγων”.

“Οι χορηγοί φοβούνται ότι με τα στοιχεία αυτά η χώρα θα μπορούσε ακόμα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, να βρίσκεται εκτός αγορών”, γράφει η Ηandelsblatt.

“Ο διεθύνων σύμβουλος της Commerzbank Martin Blessing, δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει. “Χρειάζεται-είπε- μια περικοπή του χρέους. Δεν είναι αρκετό να το αποσβέσεις μόνο στους ισολογισμούς των τραπεζών”.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM