Εκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ έδωσε ο Πολύδωρας στους υπαλλήλους της Βουλής

Εκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ έδωσε ο Πολύδωρας στους υπαλλήλους της Βουλής Facebook Twitter
0

Εκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ για εργασία τοείδος της οποίας είναι δύσκολο να προσδιοριστέι, πρόκειται να λάβουν οι περίπου 1.500 υπάλληλοι του κοινοβουλίου μετά από σχετική απόφαση που υπέγραψε ο Βύρων Πολύδωρας τον μήνα που θήτευσε ως πρόεδρος της Βουλής.

Η σχετική είδηση διέρρευσε στους διαδρόμους από νωρίς σήμερα το πρωί και επιβεβαιώθηκε μόλις πριν από λίγο από τον ίδιο τον κ. Πολύδωρα.  Ο πρώην πρόεδρος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι πρόκειται για εθιμικό δίκαιο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά επί προεδρίας της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη  ορίζοντας ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται  επίδομα 4.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση. Μάλιστα ο κ. Πολύδωρας  έκανε γνωστό πως όταν του ετέθη το σχετικό ζήτημα από τους υπαλλήλους, ξεκαθάρισε μεμιάς ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, ο ίδιος δεν δύναται να υπογράψει επίδομα ύψους 4.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο, το οποίο τελικά περιόρισε στα 1.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά δόθηκε 1,5 εκατομμυριο ευρώ από τα άδεια δημόσια ταμεία.

Μόνο που την περίοδο των εκλογών η βουλή ήταν άδεια, εκτός κάποιων κλιμακίων  που εναλλάσσονταν από ημέρα σε ημέρα. Τελευταίες πληροφορίες λένε ότι κατόπιν αντιρρήσεων που εξέφρασε ο κ. Μειμαράκης, νέος πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναιρέσει την απόφαση του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM