Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε στην Καισαριανή ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε στην Καισαριανή ο Αλέξη Τσίπρας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στο δημαρχείο της Καισαριανής ψήφισε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αναδείξουν τον διάδοχό του στην προεδρία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε στο δημαρχείο της Καισαριανής για να ψηφίσει στον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ που θα αναδείξει απόψε το βράδυ τον διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα τον λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν τα χιλιάδες Έλληνες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

«Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη. Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας για την επόμενη μέρα γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην κοινωνία και να φέρουμε σύντομα το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την Προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μέχρι και τις 16:30 πάνω από 100.000 μέλη είχαν προσέλθει στις κάλπες του κόμματος για να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Κανονικά οι κάλπες κλείνουν στις 20:00 ενώ η παράταση θα εξαρτηθεί από το πώς διαμορφώνεται η προσέλευση των ψηφοφόρων. Θα απαιτηθούν 3/4 ως μία ώρα από το κλείσιμο της κάλπης για ασφαλές αποτέλεσμα, ενώ εικάζεται πως από τις 11 το βράδυ και μετά θα υπάρχει η σαφής εικόνα του ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Έφη Αχτσιόγλου, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο της στην Ακαδημίας 71, ενώ δηλώσεις θα κάνει από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  στην Κουμουνδούρου. Νωρίτερα το πρωί η Έφη Αχτσιόγλου ψήφισε στο δημαρχείο του Αιγάλεω και σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «νέα κυβερνητική τροχιά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε για το δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Νέα Σμύρνη στο εκλογικό κέντρο του πολιτιστικού κέντρου «Γαλαξίας» στην πλατεία της περιοχής και μίλησε για «κυβερνώσα αριστερά». Μετά τις 7 το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται στο γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM