ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 140.000 ψηφοφόροι - Συμμετοχή ρεκόρ στη Θεσσαλία

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 110.000 ψηφοφόροι - Συμμετοχή ρεκόρ στη Θεσσαλία Facebook Twitter
0

Δόθηκε τελικά, παράταση μίας ώρας στην εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ και οι κάλπες κλείνουν στις 21:00.

Περίπου στις 20:45 ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε πως ήδη είχαν ψηφίσει 141.000 πολίτες για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Βασιλειάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί νέα μικρή παράταση.

Περίπου στις 17:00 ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στην Πλάκα. «Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το δικό τους μαζικό παρών- μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες- δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ», συμπλήρωσε, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του από τη στιγμή που ξεκίνησε η κούρσα για τη διαδοχή του στην ηγεσία του κόμματος.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Τσίπρας, «θα είμαστε εδώ» δήλωσε- Πάνω από 100.000 στις κάλπες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Τσίπρας, «θα είμαστε εδώ» δήλωσε- Πάνω από 100.000 στις κάλπες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Τσίπρας, «θα είμαστε εδώ» δήλωσε- Πάνω από 100.000 στις κάλπες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Τσίπρας, «θα είμαστε εδώ» δήλωσε- Πάνω από 100.000 στις κάλπες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε ο Τσίπρας, «θα είμαστε εδώ» δήλωσε- Πάνω από 100.000 στις κάλπες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

Η προσέλευση στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αθρόα από νωρίς το πρωί και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ουρές στα εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί. 

«Έσπασε το φράγμα των 100.000 η συμμετοχή. Παράταση όπου χρειαστεί», έγραφε νωρίτερα στο Twitter ο Νίκος Παππάς, που μαζί με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Στέφανο Κασσελάκη και Στέφανο Τζουμάκα είναι οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.  

Στη Θεσσαλία η συμμετοχή έφτασε τις 5.500, δηλαδή έχουν ψηφίσει περισσότεροι από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2022, ενώ στον Παλαμά, όπου η Κουμουνδούρου δεν έστησε τελικά κάλπες, έγινε αποδέκτης παραπόνων για την μη λειτουργία εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η συμμετοχή στη Θεσσαλία είναι ποσοστιαία όσο στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή δεν υπολείπεται του πανελλαδικού μέσου όρου.

Τέλος, λόγω της επικείμενης παράτασης, αλλά και της αθρόας συμμετοχής, ασφαλές αποτέλεσμα θα υπάρξει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM