ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Εκλογές 2023 - ΥΠΕΣ για απόσυρση Κατρούγκαλου: Η υποψηφιότητά του παραμένει σε ισχύ

Εκλογές 2023 - ΥΠΕΣ για απόσυρση Κατρούγκαλου: Η υποψηφιότητά του παραμένει σε ισχύ Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Διευκρινίσεις παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών όσον αφορά στις εξελίξεις γύρω από τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την ανακοίνωσή του πως αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές από τη διεύθυνση εκλογών ξεκαθάρισαν πως, παρά την ανακοίνωσή του, η υποψηφιότητα του Γιώργου Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ καθώς έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για εκλογή, τότε θα έχει το δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέλθει, τελικώς, στις εκλογές μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές. 

«Η λογική της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν ό,τι πληρώνει ο μισθωτός- 20% του μισθού του- να το πληρώνει και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Αυτό κατέληξε στο 80% των περιπτώσεων σε μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές από όσες πλήρωναν πριν. Πράγματι το 20% των ελεύθερων επαγγελματιών που είχαν υψηλότερα εισοδήματα, βρέθηκαν να χρειάζεται να υποστούν τις συνέπειες και δύο μεταρρυθμίσεων, της ασφαλιστικής και της φορολογικής. Άρα, ενώ και οι δύο αυτοτελώς καλές μεταρρυθμίσεις ήταν, όταν κάποιος πρέπει να πληρώσει το 100% προκαταβολής του φόρου της επόμενης χρονιάς και ταυτόχρονα να πληρώσει το 20% επί του εισοδήματός του, επιβαρύνθηκαν υπέρμετρα. Για αυτό πήραμε διορθωτικά μέτρα» είπε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Blue Sky.

Στην ανακοίνωσή του για την απόσυρση, ανέφερε πως επρόκειτο για «προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό», αλλά τόνισε πως «αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, ανέφερε πως «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη» συμπλήρωσε το κόμμα, ενώ καταλήγοντας ανέφερε πως «Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Από πλευράς κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σχολίασε πως «έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι "μαρτυριάρης"».

«Πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι "μαρτυριάρης"», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών». 

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM