Εισαγγελέας για τα δάνεια στα κόμματα

Εισαγγελέας για τα δάνεια στα κόμματα Facebook Twitter
0

Τα δάνεια των κομμάτων μπήκαν στο στόχαστρο του εισαγγελέα που διέταξε προκαταρκτική εξέταση, μετά από δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για δάνεια σε κόμματα με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.

Ο έλεγχος θα γίνει για να διαπιστωθεί αν τα δάνεια είναι επισφαλή καθώς βάζουν εγγύηση μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις ενώ δεν είναι βέβαιο ότι θα τις λαμβάνουν τα επόμενα χρόνια. Πριν από μερικές ημέρες την παρέμβαση του εισαγγελέα είχε ζητήσει καταθέτοντας και στοιχεία στη βουλή για τα δάνεια που έπαιρναν τα κόμματα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την υπόθεση που ο ίδιος ο βουλευτής χαρακτήρισε «σκάνδαλο», το 2010 το ΠΑΣΟΚ έλαβε επιχορήγηση ύψους περίπου 20 δις και η Ν.Δ 15,5 δις, ποσά ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στις εκλογές.  Το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα κόμματα έλαβαν, κατά τον ίδιο, συνολικά 13.505.000 ευρώ, από τα οποία σχεδόν 12.300.000 ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.000 ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς. Σύμφωνα δε, με τις καταγγελίες του κυρίου Αυγενάκη μέχρι σήμερα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ έχουν λάβει δάνεια από τις τράπεζες ύψους 244,2 εκατ. ευρώ.

 Τα χρέη της ΝΔ προς τις τράπεζες Αγροτική και Πειραιώς  φτάνουν τα 120 εκ. ευρώ, ενώ το ΠΑΣΟΚ χρωστά 114 εκ ευρώ, κυρίως στην Αγροτική. Μάλιστα σύμφωνα με την κύριο Αυγενάκη ο οποίος θα είναι ο πρώτος που θα καταθέσει στον εισαγγελέα, ακόμη και πρόσφατα-που οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες του ρευστού- τα δυο μεγάλα κόμματα κατάφεραν να βρούν τον τρόπο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, εξασφαλίζοντας  ένα ακόμη δάνειο 3 εκ. -αυτή την φορά από την Τράπεζα Αττικής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM