Έφη Αχτσιόγλου: «Βαθιά αντιδημοκρατική, διχαστική η πρόταση Κασσελάκη για δημοψήφισμα»

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Έφη Αχτσιόγλου: «Βαθιά διχαστική η πρόταση για δημοψήφισμα» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Βαθιά αντιδημοκρατική και διχαστική χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος, μετά την αποχώρηση της ομάδας της, της «Ομπρέλας» του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και της πλευράς του Διονύση Τεμπονέρα.  

«Πρόκειται για μια πρόταση βαθιά αντιδημοκρατική, αντικαταστατική σε κάθε περίπτωση και οπωσδήποτε προσβλητική και άκρως διχαστική για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αποχωρώντας η Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. 

«Έθεσα στο σώμα την ανάγκη αυτό το θέμα να ξεκαθαρίσει άμεσα, γιατί δεν έχει νόημα να συζητάμε για άλλα θέματα αν αυτό δεν αποσαφηνιστεί. Είτε να το αποσύρει ο πρόεδρος, είτε να καταψηφιστεί το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι άνευ αντικειμένου γιατί χθες ο πρόεδρος είπε ότι θα προχωρήσει στο δημοψήφισμα ανεξαρτήτως του τι θα πει η Κεντρική Επιτροπή», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου. 

«Το προεδρείο αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα του ζητήματος στην αρχή, αρνήθηκε να θέσει οποιοδήποτε θέμα σε ψηφοφορία. Κατά τη γνώμη μου κατά πλειοψηφία εντός της αίθουσας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ήθελαν να λυθεί αυτό το θέμα. Δεν τέθηκε σε ψηφοφορία κανένα θέμα, άρα η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου καταπατήθηκε βάναυσα», συνέχισε και συμπλήρωσε πως κρίθηκε ότι «δεν είχε νόημα η παραμονή μας στη συνεδρίαση». 

Ερωτηθείσα αν αυτό σημαίνει και αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: «Σήμερα αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αποχωρούμε από αυτή τη διαδικασία η οποία είναι άνευ αντικειμένου». 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε από την πλευρά του ότι η διαδικασία ήταν αντικαταστατική και ζήτησε να τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής. και πρόσθεσε ότι θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια λέγοντας πως «όλα είναι ανοιχτά».

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM