Δούρου: Πήγα στο Μάτι λίγες ώρες μετά την τραγωδία αλλά οι κάμερες έπεσαν πάνω στον Μητσοτάκη

Δούρου: Πήγα στο Μάτι λίγες ώρες μετά την τραγωδία αλλά οι κάμερες έπεσαν πάνω στον Μητσοτάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
2

Η Ρένα Δούρου μίλησε για τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα, τη διαχείριση των απορριμάτων και την επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία για την Περιφέρεια Αττικής.

Ξεκαθαρίζοντας το θέμα της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης των πολιτών από το Μάτι, επισήμανε: «Δεν λάβαμε ποτέ εισήγηση για να απομακρύνουμε τους πολίτες στο Μάτι. Διάφοροι συνάδελφοί σας είπαν ότι δόθηκε. Στην Εύβοια και στην Κέρκυρα δόθηκε, στο Μάτι ποτέ».

«Υπάρχουν ευθύνες που διαμοιράζονται μέσα στον χρόνο, υπάρχουν ευθύνες για αδράνεια και ολιγωρία και δεν αρκεί μία συγνώμη για να δώσουμε ραντεβού με την επόμενη φυσική καταστροφή» συμπλήρωσε η κ. Δούρου.

«Πήγα στον τόπο της τραγωδίας ελάχιστες ώρες μετά την τραγωδία. Υπήρχαν κάμερες που το κατέγραψαν αλλά δεν το έδειξαν ποτέ, ίσως γιατί έπεσαν πάνω στον κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε και παρατήρησε: «Οι τηλε-εισαγγελείς αποφάσισαν ότι τις φωτιές τις σβήνει η Δούρου, ότι οι φωτιές δεν σβήστηκαν από τη Δούρου, άρα η Δούρου είναι ύποπτη. Έγινε και hashtag "Η Δούρου φταίει για όλα"».

Για τα περί έλλειψης αντιπλημμυρικού σχεδιασμού γενικά και ειδικότερα για την περίπτωση των καταστροφικών πλημμυρών της Μάνδρας, η περιφερειάρχης υποστήριξε ότι η σημερινή διοίκηση της Αττικής «κάλυψε κενά δεκαετιών. Ανεξαρτήτως του τι ψήφισε κανείς, το γεγονός είναι ότι τον Σεπτέμβριο 2014, όταν αναλάβαμε ως νέα διοίκηση την Περιφέρεια, οι αντιπλημμυρικές μελέτες που βρήκαμε ήσαν ελάχιστες και στις 22/10/14 βάλαμε μπροστά όλες τις μελέτες που εκκρεμούσαν για την περιοχή που την έπλητταν πλημμυρικά φαινόμενα από το 1995 και οι προηγούμενοι δεν είχαν κάνει τίποτε».

Όπως προσέθεσε, σήμερα στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη 162 αντιπλημμυρικά έργα, κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, «πολλά από αυτά, σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, έχουν ολοκληρωθεί».

Αναφερόμενη στη διαχείριση των απορριμμάτων, η κ. Δούρου σημείωσε ότι «είναι πλούτος, με σωστές αποφάσεις. «Στα σκουπίδια είχαμε να τα βάλουμε με μία νοοτροπία που λέει ότι τα λύματα από τη Ραφήνα θα πηγαίνουν στον Πειραιά, στην Ψυτάλλεια, από την Πολιτεία και το Κερατσίνι στη Φυλή», τόνισε. «Την ιστορία της διαχείρισης των απορριμμάτων εμείς την αναδείξαμε. Ήμασταν η πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη που το πράξαμε. Μέχρι τότε δεν ήταν "σέξι θέμα". Τα σκουπίδια είναι χρυσάφι. Γι' αυτό επιμένουμε στο ζήτημα της διαχείρισης» επισήμανε για να υπογραμμίσει: «Η αντιμνημονιακή και αριστερή διοίκηση έδωσε στους δήμους το δικαίωμα να επιλέξουν τα δικά τους πράσινα σημεία, να εκπονήσουν τα δικά τους σχέδια διαχείρισης, δεν επιβάλλαμε κάτι».

Όσον αφορά τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σχολίασε ότι υπάρχει «μια καλή συνεργασία». «Αυτό αποδεικνύεται από το ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τα τεράστια προβλήματα που διαχειρίστηκε και τις πολιτικές διαφορές, πέρασε τέσσερα χρόνια μαζί» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις αδικίες που υφίστανται οι γυναίκες πολιτικοί, αφού ανέφερε ότι «ο σεξισμός στην πολιτική παραμένει alive and kicking, απλά σήμερα γίνεται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμα κι ανώνυμα», σημείωσε: «Δεν μου αρέσει να βγαίνω να διαμαρτύρομαι για τις δυσκολίες ή τις αδικίες. Στο κάτω-κάτω οι γυναίκες πολιτικοί διαθέτουν δημόσιο βήμα για να καταγγέλλουν τις αδικίες. Για σκεφτείτε τις άλλες γυναίκες που δεν το διαθέτουν... ».

«Αισθάνθηκα ότι δεν έλειψα ποτέ από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μου το θύμιζαν και οι άλλοι με το "για όλα φταίει η Δούρου". Με την πολιτική μου στοχοποίηση σε κάθε περίπτωση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου.

Για τον ρόλο της Περιφέρειας Αττικής στην τραγωδία στο Μάτι, σημείωσε ότι «στα κανάλια βρέθηκαν κάποιοι κακεντρεχείς που παρίσταναν τους τηλε-εισαγγελείς και με στοχοποίησαν». «Δεν άρχισα να εμφανίζομαι στα κανάλια γιατί έρχονται εκλογές αλλά γιατί έπρεπε να δώσω, ως οφείλω, απαντήσεις», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «στη Ζάκυνθο, στη Νεάπολη Λακωνίας, κανείς δεν είπε ότι τις φωτιές τις σβήνει η Περιφέρεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ