«Δώσαμε ονόματα, γιατί έκλεισαν την υπόθεση;»

«Δώσαμε ονόματα, γιατί έκλεισαν την υπόθεση;» Facebook Twitter
0

Με δήλωση- νέα «βόμβα» ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης εκφράζει την απορία του γιατί η έρευνα του Αρείου Πάγου μπήκε στο αρχείο, τονίζοντας ότι και αυτός και ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης έδωσαν ονόματα στον εισαγγελέα. Ο κ. Μουζακίτης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά «με ποιο δικαίωμα είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;». Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι μαζί με τον συνάδελφο του  αναφέρθηκαν στους ανωτέρους τους στο θέμα των παρεμβάσεων στο έργο τους, με ονόματα και στοιχεία. "Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση;" απόρησε ο κ. Μουζακίτης για να προσθέσει: "Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;".

Να θυμίσουμε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς  Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλλει πριν από μερικές ημέρες την παραίτηση τους  κάνοντας λόγο, στην επιστολή παραίτησης τους, σε "πολυποίκιλα" οικονομικά συμφέροντα, αλλά και σε τροπολογία - σχέδιο νόμου το ανέφεραν- που προωθούσε το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο όριζε ότι τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα θα καταλαμβάνει πλέον αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οι δύο εισαγγελείς έλεγαν χαρακτηριστικά ότι με αυτό "επιχειρείται η απαλλαγή από την παρουσία μας". Αργότερα ανακάλεσαν την παραίτηση τους.

Από τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε διαταχθεί σχετική έρευνα που όμως μπήκε στο αρχείο μετά την ανάκληση της παραίτησης των εισαγγελέων. Στο γραπτό υπόμνημα (πρόχειρο σημείωμα κατά τον κ. Μουζακίτη) που είχαν παραδώσει στον κ.Μακρή οι δυο εισαγγελείς ανέφεραν ότι δεν πρόκειται να μπουν σε ονοματολογία προσώπων πλην όμως άφηναν να εννοηθεί ότι τα συμφέροντα τα οποία τους πίεζαν είναι γνωστά σε όλους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM