Δόμνα Μιχαηλίδου: Τα 2.000 ευρώ θα δίνονται για κάθε γέννα - Είναι οριζόντιο το επίδομα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Τα 2.000 ευρώ θα δίνονται για κάθε γέννα - Είναι οριζόντιο το επίδομα Facebook Twitter
0

Πως οριζόντια κάθε γυναίκα που γεννά θα λαμβάνει το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από την 1/1/2020, ανεξαρτήτως εισοδήματος, είπε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως υπήρξε ένα «νεφέλωμα», πάνω σε αυτό το θέμα και πως «οριζόντια όλοι παίρνουν ένα επίδομα 2000 ευρώ για κάθε γέννα και ένα αφορολόγητο στα 1000 ευρώ για κάθε παιδί. Είπαμε στις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι εξετάζουμε να δώσουμε παραπάνω κίνητρα και όχι επιδόματα για τις νεαρές οικογένειες». Πρόσθεσε πως εκεί αναφέρθηκε στο ηλικιακό και πως στους κάτω των 30 θέλουν να δώσουν περισσότερα κίνητρα.

 

Ωστόσο τόνισε πως εξετάζουν αν θα επιβάλλουν το εισοδηματικό κριτήριο για τις οικογένειες που θα έχουν πολύ μεγάλο εισόδημα.

Παράλληλα τόνισε πως δε θα κοπεί κανένα επίδομα, αλλά θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην το λαμβάνει κάποιος που δεν το δικαιούται εις βάρος κάποιου άλλου.

Φέτος πήραν το voucher 27.000 περισσότεροι πολίτες, και από του χρόνου στόχος μας είναι να μην μείνει κανένα παιδί απέξω, επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ