Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Ούτε σε Μητσοτάκη, ούτε σε Τσίπρα δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης λέει το 36% Facebook Twitter
Ούτε σε Μητσοτάκη, ούτε σε Τσίπρα δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης λέει το 36% ... Φωτ.: Sooc
0

Στις 3,6 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha.

Στο ερώτημα ποια από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις θεωρείται ότι ήταν καλύτερη, ποσοστό της τάξης του 34% κρίνει ότι ήταν κακές και οι δύο, ενώ το 35% θεωρεί καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.001 ατόμων.

Δημοσκόπηση Alco: Ευκαιρία διακυβέρνησης στον «Κανένα» λέει το 36% Facebook Twitter

Παρά το πλήγμα που έχει υποστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά και το δυστύχημα στα Τέμπη εξακολουθεί να προηγείται, σχολιάζει η έρευνα ενώ αν και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ είναι υψηλότερα σε παρεμφερούς αντικειμένου ερωτήματα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα.

Ωστόσο, όπως κρίνει ο επικεφαλής της δημοσκόπησης της Alco αυξάνεται το ποσοστό της συνολικής απόρριψης από τους ψηφοφόρους.

Σημαντική πτυχή και η ευκαιρία στον «κανένα» από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, για διακυβέρνηση, σύμφωνα με το 36% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν για την δημοσκόπηση της Alco.

Δημοσκόπηση Alco: Ευκαιρία διακυβέρνησης στον «Κανένα» λέει το 36% Facebook Twitter

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία πέφτει στο 28,4% από 32,1% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,8% (από 25,1%) και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 9,3% από 9,8%, το ΚΚΕ 6% από 5,9%, η Ελληνική Λύση 3,8% από 3,7%, το ΜέΡΑ25 3,4% από 2,7%, το κόμμα Κασιδιάρη 3,4% από 2,5%, η Εθνική Δημιουργία 1,1% από 1,2%.

Δημοσκόπηση Alco: Ευκαιρία διακυβέρνησης στον «Κανένα» λέει το 36% Facebook Twitter

Όσον αφορά τις ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη, οι πολίτες απάντησαν σχετικά με το ποιος φταίει και αν:

- ΟΣΕ: Ναι 95%, όχι 5%, 2% ΔΞ/ΔΑ
- Σταθμάρχης Λάρισας: Ναι 91%, όχι 7%, 2% ΔΞ/ΔΑ
- Κώστας Αχ. Καραμανλής: Ναι 90%, όχι 6%, 4% ΔΞ/ΔΑ
- Όλες οι κυβερνήσεις: Ναι 87%, όχι 9%, 4% ΔΞ/ΔΑ
- Η σημερινή κυβέρνηση: Ναι 86%, όχι 9%, 5% ΔΞ/ΔΑ
- Hellenic Train: Ναι 77%, όχι 5%, 18% ΔΞ/ΔΑ

Δημοσκόπηση Alco: Ευκαιρία διακυβέρνησης στον «Κανένα» λέει το 36% Facebook Twitter

Επίσης, 52% κρίνει ότι δεν ήταν ειλικρινής η συγνώμη Μητσοτάκη για το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ 36% θεωρεί ότι ήταν ειλικρινής, ποσοστό 12% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Δημοσκόπηση Alco: Ευκαιρία διακυβέρνησης στον «Κανένα» λέει το 36% Facebook Twitter
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM