Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου: Αμετάκλητη απαλλαγή για την υπόθεση Novartis

Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου: Αμετάκλητη απαλλαγή για την υπόθεση Novartis Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ανακοίνωση σχετικά με την αμετάκλητη απαλλαγή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novarrtis εξέδωσαν οι δικηγόροι του.

Tο βράδυ της Πέμπτης το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει εσφαλμένα πως η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη σε ειδικό δικαστήριο «για κακουργηματικά αδικημάτα τα οποία διέπραξαν στην υπόθεση της Novartis». Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ διαψεύστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Μετά την ενημέρωση για το περιεχόμενο του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου οι συνήγοροι του πρώην υπουργού αναφέρουν πως «Με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis.

»Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες».

«Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.

»Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην με πλειοψηφία 3- 2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή, με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ