Διευκρινίσεις Παπαδημητρίου μετά τον σάλο για το νερό: «Είναι πολιτική σπέκουλα»

Διευκρινίσεις Παπαδημητρίου μετά τον σάλο για το νερό: «Είναι πολιτική σπέκουλα» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Με συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου έδωσε διευκρινήσεις για τη δήλωσή του σχετικά με την τιμή του νερού, που προκάλεσε συζητήσεις και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Νομίζω ότι υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν», ανέφερε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. «Είπα αυτό σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης... Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης».

Στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για το «τι νόημα είχε τότε η τοποθέτηση», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. «Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο! Στην Επιτροπή κατάλαβαν όλοι ποια είναι η συζήτηση. Κατά τα άλλα είναι πολιτική σπέκουλα...».

Στη συνέχεια ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ρωτήθηκε αν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού, αν θεωρεί ότι είναι απαράδεκτα χαμηλή και αν υπήρξε προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα.

«Πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό, τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θέμα σπατάλης όμως υπάρχει. Σε αυτό αναφερόμουν και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε. Θα ευχόμουν οι συνάδελφοί μου να ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα της επιτροπής... Και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε αυτό, ότι έχουμε πολύ κακή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σε αυτά τα θέματα», διευκρίνισε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. 

 

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι «λαγός» μιας ενδεχόμενης απόφασης για αύξηση της τιμής του νερού. «Δεν είμαι λαγός και δεν χρειάζεται αυτή η συζήτηση. Να σοβαρευτούμε κιόλας». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ