Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορωνοϊό -«Θα εξηγήσω τα μέτρα που θα λάβουμε»

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορωνοϊό -«Θα εξηγήσω τα μέτρα που θα λάβουμε» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διάγγελμα με μέτρα για τον κορωνοϊό θα απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα, κάτι που προανήγγειλε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου πριν από λίγο. Στη συζήτησή τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο διάγγελμα που θα κάνει το απόγευμα.

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα για τον κορωνοϊό -«Θα εξηγήσω τα μέτρα που θα λάβουμε» Facebook Twitter

«Θα έχω την ευκαιρία σήμερα το απόγευμα να απευθυνθώ στους Έλληνες πολίτες. Να εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα τα οποία πρέπει να λάβουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Σήμερα αναγκαζόμαστε να πάρουμε πρόσθετα μέτρα επειδή στην ουσία έχουμε λίγους που παραβιάζουν τους κανόνες, ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται. Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε», ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός. 

Το διάγγελμα είναι προγραμματισμένο για τις 7μ.μ

«Θα έχω την ευκαιρία να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο της μάχης κατά του κορωνοϊού. Όπως βλέπετε είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, το οποίο έχει έρθει και στην πατρίδα μας. Εξακολουθούμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι παρηγοριά», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι και σε αυτή «επιβεβαιώθηκε ποιες χώρες είναι προσηλωμένες στη διεθνή νομιμότητα, στους κανόνες καλής γειτονίας και τους κανόνες διεθνούς δικαίου και ποια είναι η μία χώρα στην ανατολική Μεσόγειο που δεν θέλει να παίξει με αυτούς τους κανόνες του παιχνιδιού».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα αλλάξει τη στάση της και θα σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες «που το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να απομονώνεται διεθνώς». 

«Δυστυχώς έχουμε τη μοναδική γειτονική χώρα που ακολουθεί τόσο έντονα τον ρόλο του ταραξία. Η Ευρώπη έχει αντιληφθεί το πρόβλημα, αλλά η αρχή της αλληλεγγύης για τα κράτη-μέλη κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσει», σχολίασε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ σημείωσε πως παρότι η κατάσταση είναι δυσάρεστη στα ελληνοτουρκικά, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Όταν άνοιξαν τα σχολεία είχα βρεθεί στο Καστελόριζο και είδα τα παιδιά πώς αποδέχθηκαν και συμφιλιώθηκαν με τη μάσκα. Έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς να αντιμετωπίζουμε θέματα που έχουν να κάνουν με την πειθαρχία», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Από αυτά που παρατηρώ από τα αποτελέσματα είναι ένα θέμα με τη νεότερη γενιά. Είναι μια τριπλή πρόκληση που απασχολεί τους νέους. Τα μέτρα που πρέπει να έχουν διάρκεια, κάτι που προκαλεί δυσαρέσκεια. Επίσης οι νέοι έχουν μια πιο δυναμική ζωή και ενδεχομένως αισθάνονται λιγότερο ευάλωτοι. Αυτό όμως που δεν έχει γίνει αντιληπτό είναι ότι η ιδιαιτερότητα αυτού του ιού και η υψηλή μεταδοτικότητα που έχει είναι το πρόβλημα. Ο ιός χτυπά συλλογικά και συλλογικά η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί. Τα μέτρα δεν αποσκοπούν στον περιορισμό της ελευθερίας μας, αλλά στην προστασία των άλλων. Φεύγουμε από το ζήτημα της ατομικής ευθύνης και περνάμε στην κοινωνική ευθύνη», συμπλήρωσε η κ. Σακελλαροπούλου. 

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ