Διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα: Για φωτογραφίες στο αλβανικό προεδρικό Μέγαρο

Το κτίριο του ΥΠΕΞ Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI
0

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προχώρησε η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα μετά τις φωτογραφίες και τους χάρτες που αφορούν τη «γενοκτονία των τσάμηδων» και την «κατοχή αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα».

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αθήνα ζητά άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου, Ιλίρ Μέτα, για τις εν λόγω φωτογραφίες.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, που έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική περίφραξη του αλβανικού Προεδρικού Μεγάρου, συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας σχετικά με τη «γενοκτονία των τσάμηδων», καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ως «κατεχόμενα αλβανικά εδάφη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλβανός πρόεδρος ξεναγήθηκε στην έκθεση από τους διοργανωτές.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM