"Δείξτε μας εσείς τι έχετε"

"Δείξτε μας εσείς τι έχετε" Facebook Twitter
4

Απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή για τα περιουσιακά της στοιχεία αλλά και για άλλα δημοσιεύματα περί διορισμού συγγενών της στο δημόσιο δίνει η Σοφία Βούλτεψη.

Σε ανακοίνωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει ότι «οι μάσκες έπεσαν!» και κάνει λόγο για «επίθεση ψεύδους» και για κέντρο που καθοδηγεί την εναντίον της επίθεση.

Η Αυγή στο δημοσίευμα της με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Βούλτεψη στο ραδιόφωνο ότι δεν έχει επενδύσει σε ακίνητα σημειώνει:

«Σύμφωνα με το πόθεν έσχες που έχει καταθέσει στη Βουλή η Σ. Βούλτεψη διαθέτει:

* Διαμέρισμα στη Γλυφάδα 239 τ.μ. που "συμπληρώνεται" από 130 τ.μ. βοηθητικών χώρων. Το οικόπεδο συνολικά είναι 402 τ.μ. Το διαμέρισμα αγοράσθηκε το 1985 και είναι κατά 100% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.

* Οικία στην Αγία Μαρίνα (Λαγονήσι). Προφανώς πρόκειται για το εξοχικό της υπουργού. Είναι οικόπεδο 516 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται οικία 71,36 τ.μ. και ανήκει κατά 50% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη.

* Πάνω από 2.000 τ.μ. στο Ντράφι (μαζί με τον σύζυγό της Θανάση Αγγελόπουλο). Ουσιαστικά πρόκειται για δύο οικόπεδα μέσα σε (σύμφωνα με όσα δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες της) δάσος συνολικής έκτασης 2.019,16 τ.μ. Η Σ. Βούλτεψη και ο σύζυγός της διαθέτουν έκαστος εξ αδιαιρέτου το 0,0825% της δασικής έκτασης, που συνολικά φτάνει τα 1.224.000 τ.μ.

* Αγροτεμάχιο 750 τ.μ. στην Αγία Αικατερίνη στη Μάνδρα. Το οικόπεδο ανήκει κατά 75% στην πλήρη κυριότητα της Σ. Βούλτεψη, ενώ, όπως διευκρινίζει, "δεν υπάρχει συμβόλαιο", καθώς είναι κληρονομιά από τον πατέρα της.»

Στην ανακοίνωση της ως απάντηση στα δημοσιεύματα η κ. Βούλτεψη αναφέρει:

 «Απαντώ σε ένα προς ένα συνοπτικά: Σχετικώς με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχω διορίσει συγγενείς μου, επειδή είναι πλήρως αναληθές και συκοφαντικό και δεν έχω διορίσει κανέναν, ο λόγος έχει από χθες δοθεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα.

Σχετικώς με την περιουσιακή μου κατάσταση, διαθέτω μόνο μια πρώτη κατοικία τριάντα ετών, στην οποία κατοικώ με την οικογένειά μου και το ήμισυ μιας εξοχικής κατοικίας, ήτοι… 35 τ.μ. Αυτό που αναφέρεται ως "οικόπεδο" αποτελεί μέρος παλαιού συνεταιρισμού από 28 ετών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την αξία και την αξιοποίησή του), που αποκτήθηκε από ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους σημερινούς συκοφάντες μου. Επομένως, δεν διαθέτω ουσιώδη ακίνητη περιουσία, ούτε εισοδήματα από αυτήν.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ραδιοφωνική συνέντευξη δεν αφορούσε στην πρώτη κατοικία, αλλά στις επενδύσεις σε ακίνητα, κάτι που προφανώς δεν περιλαμβάνει την πρώτη κατοικία.

Σχετικώς με τη θέση μου σε εταιρία, από αυτήν έχω αποχωρήσει πλήρως από τις 6 Μαΐου 2014, πολύ πριν μου ανατεθούν τα καθήκοντα του υφυπουργού, δυστυχώς για τους συκοφάντες», τονίζει.

Επίσης η κ. Βούλτεψη μιλά για συκοφάντες τους οποίους καλεί να ανασκευάσουν και κυρίως να δημοσιοποιήσουν τους δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς (οι δικοί της, διευκρινίζει, ότι είναι ελλειμματικοί), τα δικά τους «πόθεν έσχες» (αν έχουν υποβάλει ποτέ, λέει η κ. Βούλτεψη) και τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις.

Επιπρόσθετα ειδικά για την εφημερίδα «Η Αυγή», την καλεί να δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» των επιφανών στελεχών της λέγοντας πως διαφορετικά τον λόγο θα λάβει και για αυτούς η Δικαιοσύνη.

«Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, τη Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Βούλτεψη.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συγγνώμη αυτή δεν είπε πριν 2-3 μέρες ότι δεν έχει κανένα σπίτι στο όνομά της; Μετά από τα πόσα σπίτια πιάνεται ότι έχεις σπίτι στην Ελλάδα για να ξέρω;
Βασικά είπε ότι διαθέτει εκτός της πρώτης κατοικίας συν 35 τ.μ. μιας εξοχικής κατοικίας, αλλά από τη βιασύνη σου να μου την πεις δε διάβασες καλά το άρθρο. Σημειωτέον, τις προηγούμενες μέρες δήλωσε ότι δεν έχει κανένα ακίνητο στο όνομά της. Η πρώτη της κατοικία λοιπόν είναι τροχόσπιτο; Άσε που στο πόθεν έσχες της των προηγούμενων ετών δήλωνε περισσότερα. Τα ξέρουμε δα αυτά που κάνουν όλοι, τα γράφουν ξαφνικά στα παιδιά τους και φέρονται λες και έμειναν στο δρόμο.