Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το πόθεν έσχες - Δεκτή η τροπολογία για αποποινικοποίηση της επαιτείας

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το πόθεν έσχες - Δεκτή η τροπολογία για αποποινικοποίηση της επαιτείας Facebook Twitter
0

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τροποποιεί τη νομοθεσία αναφορικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Με το νομοσχέδιο διευρύνεται ο κύκλος των υπόχρεων σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, με τη συμπερίληψη των εν διαστάσει συζύγων και εκείνων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Επίσης, καθιερώνεται υποχρέωση δήλωσης μετρητών, εφόσον το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ και τιμαλφών εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου όλα τα κόμματα δήλωσαν «ναι» με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή που ψήφισε «παρών».

Στο σχέδιο νόμου ενσωματώθηκε και η τροπολογία με την οποία παρατείνεται κατά ένα έτος η εφαρμογή των διατάξεων (σ.σ. οι καλούμενες διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου) για την υπό όρους απόλυση κρατουμένων που έχουν εκτίσει μέρος της ποινής, με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Δεκτή έγινε και η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά στην αποποινικοποίηση του εγκλήματος της επαιτείας, το οποίο προβλέπεται ως πταίσμα στο άρθρο 407 του Ποινικού Κώδικα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM