Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας με 156 ψήφους

Πρόταση μομφής: Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 142 βουλευτές και κατά 156. Παρών ψήφισε ένας βουλευτής, ενώ η Μαριέττα Γιαννάκου δεν συμμετείχε στη διαδικασία καθώς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Για να γινόταν αποδεκτή η πρόταση δυσπιστίας θα έπρεπε να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί και επικίνδυνοι στη διαχείριση των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, ακρίβεια, κακοκαιρία).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, κατά την τριήμερη συζήτηση έλαβαν τον λόγο 150 βουλευτές, 6 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 28 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, καθώς και οι 6 πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δηλαδή συνολικά 190 ομιλητές. Η συνεδρίαση της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 28/1) ολοκληρώθηκε στις 03:30 πμ, «λίγο πριν το λυκαυγές», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. Η συνεδρίαση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στις 03:45 μετά τα μεσάνυχτα.

Αμέσως μετά τις σημερινές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ακολούθησε η διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, οι βουλευτές προσήλθαν για να ψηφίσουν σε ομάδες.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM