Βουλή: Απορρίφθηκε από 157 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας με 157 ψήφους κατά και 136 υπέρ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας – κατά της κυβέρνησης.

Μετά από τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, η πρόταση έλαβε 136 ψήφους υπέρ και 157 κατά, σε σύνολο 293 βουλευτών, επιβεβαιώνοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και επί 293 ψηφισάντων, 157 βουλευτές - οι 156 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς- καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας, ενώ οι 136 βουλευτές της αντιπολίτευσης τάχθηκαν «υπέρ».

Από την ψηφοφορία απείχαν οι πέντε βουλευτές των Σπαρτιατών, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η επόμενη πρόταση δυσπιστίας μπορεί να κατατεθεί μόνο μετά την παρέλευση εξαμήνου.

Είχε προηγηθεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Η διαδικασία κορυφώθηκε με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι έντονες αντιπαραθέσεις, με αιχμή ζητήματα όπως η διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών, η ακρίβεια και η λειτουργία των θεσμών.

Η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας σηματοδοτεί τη συνέχιση της κυβερνητικής πορείας, ωστόσο, η αντιπολίτευση διαμηνύει ότι θα κλιμακώσει την πίεση, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM