Βουλή: Απορρίφθηκε από 157 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας με 157 ψήφους κατά και 136 υπέρ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας – κατά της κυβέρνησης.

Μετά από τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια, η πρόταση έλαβε 136 ψήφους υπέρ και 157 κατά, σε σύνολο 293 βουλευτών, επιβεβαιώνοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και επί 293 ψηφισάντων, 157 βουλευτές - οι 156 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς- καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας, ενώ οι 136 βουλευτές της αντιπολίτευσης τάχθηκαν «υπέρ».

Από την ψηφοφορία απείχαν οι πέντε βουλευτές των Σπαρτιατών, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς και ο Μάριος Σαλμάς.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η επόμενη πρόταση δυσπιστίας μπορεί να κατατεθεί μόνο μετά την παρέλευση εξαμήνου.

Είχε προηγηθεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Η διαδικασία κορυφώθηκε με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έλειψαν οι έντονες αντιπαραθέσεις, με αιχμή ζητήματα όπως η διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών, η ακρίβεια και η λειτουργία των θεσμών.

Η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας σηματοδοτεί τη συνέχιση της κυβερνητικής πορείας, ωστόσο, η αντιπολίτευση διαμηνύει ότι θα κλιμακώσει την πίεση, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM