Βολές Τσακαλώτου κατά Κασσελάκη και Τσίπρα

Βολές Τσακαλώτου κατά Κασσελάκη και Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το ζήτημα της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις ενοχλήσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Πολιτικά, αλλά και ανθρώπινα, με επηρέασε πολύ η ίδια η ομιλία του προέδρου εκείνο το βράδυ, όπου αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προσήλθαν στις κάλπες, μας είπε ότι κέρδισε το φως. Τι ήθελε να πει; Ότι η Έφη Αχτσιόγλου ή εγώ αντιπροσωπεύαμε το σκοτάδι;» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε μία ευθεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Σημαντικότερο ακόμα είναι ότι η ομάδα που τον υποστήριζε - και σε επίπεδο κεντρικών στελεχών, αλλά και σε επίπεδο μεσαίων στελεχών - έκανε έναν απαράδεκτο πόλεμο ενάντια σε άλλες υποψηφιότητες. Μαθαίναμε ότι ο ίδιος ήταν ο εκλεκτός του Αλέξη Τσίπρα, ότι πρέπει το κόμμα να προβεί σε αποπαρασίτωση - γλώσσα προερχόμενη ευθέως από τη ρητορική της ακροδεξιάς. Άλλοι μας εύχονταν καλή μετανάστευση. Δεν τις λες και παρεμβάσεις που στόχευαν στην ενότητα» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις ημέρες πριν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Ασκώντας κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι «Να πω μόνο τούτο: αν ο νέος πρόεδρος επιμένει στην αδιαμεσολάβητη σχέση του με το λαό, στην ουσία καταργούνται όλα τα ενδιάμεσα όργανα, καταργείται και η σημασία της Πολιτικής Γραμματείας, καταργείται η δυνατότητα μιας μειοψηφίας να έχει λόγο».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στην στο ζητούμενο της ενότητας επισημαίνοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγαίνει από τις δύο εθνικές εκλογές, τις προεδρικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές βαριά τραυματισμένος. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα ακούω τις εκκλήσεις για ενότητα. Αλλά δεν θα έρθει η ενότητα αν δεν δούμε σοβαρά τους λόγους που έχουν δημιουργήσει τα τραύματα».

Ωστόσο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα επειδή δεν πήρε θέση πριν από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα μπορούσε πριν από την πρώτη εκλογή να κάνει μια ανάρτηση που θα ξεκαθάριζε δύο πράγματα, χωρίς να "σπάει" την ουδετερότητά του, αλλά απεναντίας θα την ενίσχυε: πρώτον ότι «παραμένω ουδέτερος σε αυτή την εκλογική διαδικασία» και δεύτερον ότι «δεν επιτρέπω σε κανέναν υποψήφιο ή υποστηρικτές κάποιου υποψήφιου να λένε ότι τους στηρίζω, αλλά ούτε θεωρώ ότι κάποιοι άλλοι υποψήφιοι με υπονόμευαν». Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε, αλλά και αυτό είναι μέρος του τραύματος».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ενότητα του κόμματος: «Εν κατακλείδι, η ενότητα θα δοκιμαστεί τις επόμενες εβδομάδες. Δεν θεωρώ ότι χάθηκε η υπόθεση, αλλά ούτε είμαι και αισιόδοξος μετά από τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας. Παραμένω στρατευμένος στην υπόθεση της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Την επόμενη περίοδο θα φανεί αν αυτή η υπόθεση έχει μέλλον εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM