Bloomberg για Βαρουφάκη: Θυμάστε τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τα δερμάτινα και την μηχανή; Επέστρεψε στο παιχνίδι

Bloomberg για Βαρουφάκη: Θυμάστε τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τα δερμάτινα και την μηχανή; Επέστρεψε στο παιχνίδι Facebook Twitter
0

«Θυμάστε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας με τα δερμάτινα και την μηχανή, που είχε συγκρουστεί επανειλημμένα με τον σκληροπυρηνικό Γερμανό ομόλογό του κατά το αδιέξοδο για το τρίτο μνημόνιο; Λοιπόν, το νου σας- ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε επισήμως στο παιχνίδι».

Με αυτήν την φράση ξεκινά το δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή, μετά τις χθεσινές εθνικές εκλογές, όπου το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη συγκέντρωσε ποσοστό 3.4%.

«Ένας εκπαιδευμένος οικονομολόγος που έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Βρετανίας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, οι συχνές εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης τον έχουν κάνει διάσημο όνομα και εκτός της πατρίδας του, της Ελλάδας», γράφει το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο για τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως «πήρξε αγκάθι για όσους χαράσσουν πολιτική από την Αθήνα ως τις Βρυξέλλες και ακόμη παραπέρα». 

Το δημοσίευμα του Bloomberg, αναφερόμενο στην πορεία του Γιάνη Βαρουφάκη, υπενθυμίζει επίσης πως ο ίδιος είχε παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα του 2015 αλλά και πως κάποτε είχε πει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «κινεί τα νήματα των μαριονετών».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ