Βενιζέλος: Δεν καταλαβαίνω τι επιδιώκαμε με την επίσκεψη Ερντογάν

Βενιζέλος: Δεν καταλαβαίνω τι επιδιώκαμε με την επίσκεψη Ερντογάν Facebook Twitter
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi
1

Την αντίθεσή του για την ουσία της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Μιλώντας στο  ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε χαρακτηριστικά:  «Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκαμε όταν οργανώσαμε αυτή την επίσκεψη». Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα να ειπώθηκαν, όπως είπε, θέματα ουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Υπάρχουν ζητήματα, αλλά για να τα συζητήσουμε αυτά δεν ήταν ανάγκη να έρθει ο Ερντογάν», ανέφερε.

«Από αυτά που ειπώθηκαν δημόσια, έχει σημασία η καμπύλη στις δηλώσεις Ερντογάν», ανέφερε και εξήγησε ότι «ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ζήτημα για τη συνθήκη της Λωζάνης και τα νησιά στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, στη συνέχεια είχαμε μια σύνδεση με την μουσουλμανική μειονότητα, ενώ στην συνέχεια είχαμε παραδοχή ότι δεν θέτει καμία εδαφική αξίωση».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν – Παυλόπουλου χθες το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε ότι «Δεν συνηθίζεται να διεξάγεται μια τηλεοπτική διπλωματική διαπραγμάτευση. Στις διπλωματικές επαφές τηρείται το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα».

Όπως είπε «στην αρχή συνήθως λέγονται κάποια τυπικά λόγια. Είναι ένα κακό προοίμιο για την συνέχεια της συζήτησης γιατί δημιουργεί μια αίσθηση για μια ένταση που μπορεί να είναι βλαπτική».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένα άβουλο ή άφωνο πρόσωπο, αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που καθορίζει την εξωτερική πολιτική», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ωστόσο ότι αυτά που λέει, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «δημιουργούν διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας, μπορεί να τα επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε στο επίπεδο του διεθνούς δικαίου, γιατί δημιουργούνται ιστορικά τεκμήρια ερμηνείας των θέσεων της χώρας».

Με πληροφορίες από ΘΕΜΑ 104,6

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια