Βαρουφάκης: Ο Καμμένος είναι «σεξιστής, εθνικιστής και ανισόρροπος»

Βαρουφάκης: Ο Καμμένος είναι «σεξιστής, εθνικιστής και ανισόρροπος» Facebook Twitter
0

«Σεξιστή, εθνικιστή και ανισόρροπο» χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Πάνο Καμμένο σε τηλεοπτική συνέντευξη. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «ήταν ανισόρροπος για την οικονομία... Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του στο υπουργικό πραγματικά προσπαθούσα να μην ακούσω ό,τι λέει».


«Ανθρωπολογικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά ερχόταν σε σύγκρουση με οτιδήποτε είχα ταχθεί να υπηρετήσω στη ζωή μου» εξήγησε.

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο στην «άγρια ομορφιά της πολιτικής» λέγοντας ότι τον έπεισε ο Τσίπρας.

«Ο Καμμένος τήρησε τη συμφωνία, ότι εφόσον έπαιρνε το ΥΠΕΘΑ, δε θα μιλούσε, δε θα έβγαζε ''κιχ'', και θα τηρούσε τη διαπραγματευτική γραμμή μας... Σε αυτό ο Τσίπρας είχε δίκιο...» σχολίασε. Όπως αποσαφήνισε, ο κ. Τσίπρας του εξήγησε ότι ο κ. Καμμένος «Ήταν ένας εταίρος που θα δεχόταν το ΥΠΕΘΑ, ένα άλλα δύο υφυπουργεία και δε θα παρενέβαινε στη διαπραγματευτική διαδικασία».

Ερωτηθείς δε για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα», απάντησε δηκτικά ότι «κι εγώ εμπιστεύτηκα τα λάθος πρόσωπα το 2015... Αυτό είναι το δικό μου mea culpa».

Ο κ Βαρουφάκης επίσης τόνισε ότι στην πραγματικότητα «δεν έχουμε βγει από το μνημόνιο, έχουμε μπει στο τέταρτο. Βγήκαμε από το τρίτο, και μπήκαμε στο τέταρτο, που είναι και το μακροβιότερο, επεκτείνεται μέχρι το 2060». Υπενθύμισε μάλιστα ότι απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2021 και μετά 2,2%. «Αυτό ουσιαστικά σημαίνει διάλυση του ιδιωτικού τομέα».

«Είμαστε σε πρόγραμμα... Έχει το δικαίωμα οποιαδήποτε κυβέρνηση να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές; Ο Τσίπρας εξήγγειλε και νομοθετεί μειώσεις για την επόμενη κυβέρνηση! Θα πρέπει να πάρεις την αδεία από το Eurogroup και το EuroWorking Group γι' αυτό» σχολίασε.

Όσον αφορά την έξοδο στις αγορές σχολίασε ότι «και ο Παπακωνσταντίνου έλεγε ότι θα βγούμε στις αγορές το 2011». Το επιτόκιο δανεισμού, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, θα είναι υψηλό και έτσι θα διογκώνεται το χρέος. Σε ό,τι αφορά το «μαξιλάρι» των 25 δισεκ. ευρώ, παρατήρησε ότι «για να τα χρησιμοποιήσεις χρειάζεσαι όρους».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη «ο κ. Καμμένος δεν είναι συγκυβερνήτης, συγκάτοικοι σε κάποια υπουργικά γραφεία είναι, εδώ και κάποια χρόνια η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση... Οι βασικές αποφάσεις δεν παίρνονται από την κυβέρνηση. Αυτό συνέβη και με το Σκοπιανό». Διευκρίνισε ωστόσο ότι θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών καλή, που ο ίδιος θα την ψήφιζε, η οποία όμως γίνεται για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.

«Έγινε ο κ. Τσίπρας οπαδός του δόγματος Σόιμπλε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια ενόχληση... Έπρεπε να ενημερώσει για τη συμφωνία και να υπάρξει συναίνεση του λαού της Ελλάδας και της FYROM», σχολίασε ο πρώην υπουργός. 

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM