Αύριο η δίκη του Μπαρμπαρούση

Αύριο η δίκη του Μπαρμπαρούση Facebook Twitter
0

Αύριο δικάζεται στο Μεσολόγγι ο βουλευτής της Χ.Α. Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος κατηγορείται μαζί με 10 ακόμη άτομα, για αντιποίηση αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και πρόκληση παράνομης βίας, από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 927/1979 (παλαιός αλλά ισχύων αντιρατσιστικός).

Για την παραπομπή του βουλευτή, είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας του, κάτι που έγινε με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το φθινόπωρο του 2012.

Σύμφωνα με τον Σκάι, το κατηγορητήριο, που είχε συνταχθεί στις αρχές του 2013, ο εισαγγελέας Μεσολογγίου αναφέρει ότι «ο πρώτος των κατηγορουμένων (Κώστας Μπαρμπαρούσης) με πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν τις άδικες πράξεις που διέπραξαν και συγκεκριμένα κατά τον άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, ενώ ήταν επικεφαλής των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του και υπό την ιδιότητά του ως βουλευτού της Χρυσής Αυγής, με πειθώ και την επίκληση της πολιτικής του ιδιότητας έπεισε αυτούς να προβούν στην τέλεση α) του εγκλήματος της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, που περιγράφεται πιο πάνω υπό το στοιχείο Β του παρόντος, και β) του εγκλήματος της παράνομης βίας από κοινού, όπως περιγράφεται πιο πάνω υπό το στοιχείο Γ του παρόντος. Ο πρώτος των κατηγορουμένων (Κώστας Μπαρμπαρούσης), δημόσια, προφορικά, εκ προθέσεως, προέτρεψε σε πράξεις και ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM