NEO VIDCAST

Απάντηση ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για τα «νησιά στο Αιγαίο που δεν έχουν καθοριστεί»

Απάντηση ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου για τα «νησιά στο Αιγαίο που δεν έχουν καθοριστεί» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Το μήνυμα πως η Αθήνα δεν θα επιτρέψει η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έστειλε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης.

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Αρναούτης.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TV 100 δήλωσε πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες και νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Εμείς δικαίως λέμε πως μας ανήκουν και οι Έλληνες λένε πως τους ανήκουν. Μετά προκύπτουν εντάσεις».

Παράλληλα, με βάση την ίδια πηγή, ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στη Γενοκτονία των Αρμενίων δήλωσε πως «η πρόεδρος της Ελλάδας και ο υπουργός Άμυνας τους, πήγαν και έκαναν δήλωσης για τη δήθεν Γενοκτονία λες και έχουν τέτοια υποχρέωση».

Εχθές, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων σε μήνυμά της στο Twitter έγραψε πως είναι καθήκον όλων η καταπολέμηση κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι ασφαλείς, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, την καταγωγή ή τις πεποιθήσεις τους.

Πολιτική
0

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM