Απάντηση Δένδια στις προκλήσεις Ερντογάν: «Δεν μας φοβίζει η τουρκική επιθετικότητα»

Απάντηση Δένδια στις προκλήσεις Ερντογάν: «Δεν μας φοβίζει η τουρκική επιθετικότητα» Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

«Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται αλλά δεν μας φοβίζει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, χαρακτήρισε «πέραν του απαράδεκτου τις αναφορές Τούρκων αξιωματούχων σε κατοχή ελληνικών νησιών», ενώ διεμήνυσε στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα, με κανένα τρόπο δεν θα πέσει στη παγίδα των ρητορικών οξύνσεων και δεν θα απαντήσει με ανάλογες αγοραίες απειλές και εκφράσεις και στο τέλος να μετατρέψει ένα θέμα αρχής διεθνούς δικαίου και διεθνούς νομιμότητας, σε ανατολίτικο καυγά.

«Δεν πρόκειται να υποτιμήσω τα λεγόμενα, τις τελευταίες μέρες, από Τούρκους επισήμους. Είναι και πέραν του απαραδέκτου η αναφορά σε κατοχή ελληνικών νησιών. Είναι και πέραν του απαραδέκτου. Χρησιμοποίησα επί τούτου ενώπιον της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών προχθές την έκφραση "νταηλίκια", ακριβώς για να υπογραμμίσω το πόσο απαράδεκτα είναι αυτά τα πράγματα, τα οποία είναι και πρωτόγνωρα, πρωτάκουστα και δεν αντέχουν σε καμία κριτική και δεν αξίζουν και κάποια απάντηση», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή την συζήτηση της κύρωσης του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση Φινλανδίας και Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει απόλυτη ομόνοια του ελληνικού πολιτικού συστήματος, των κομμάτων του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας. Απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας, δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό. Όπως επίσης δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να πέσουμε, νομίζω στη προφανή παγίδα των ρητορικών οξύνσεων, να απαντήσουμε με ανάλογες αγοραίες απειλές και εκφράσεις και στο τέλος να μετατρέψουμε ένα θέμα αρχής διεθνούς δικαίου, διεθνούς νομιμότητας, σε ανατολίτικο καυγά. Η Ελλάδα δεν είναι τέτοια χώρα. Έχουμε καταφέρει, με τεράστιες θυσίες να είμαστε τμήμα μιας ευρωπαϊκής πραγματικότητας, μιας δημοκρατικής πραγματικότητας, ενός χώρου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκεί ανήκουμε, έτσι διατυπώνουμε τις θέσεις μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας τραβήξει στο δικό του επίπεδο για τους δικούς του λόγους και για τη δική του πολιτική τακτική. Από όπου και αν προέρχεται αυτός. Είτε γείτονας είτε άλλος», τόνισε.

«Βεβαίως μπορούμε και μόνοι μας να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, είναι το καθήκον μας αυτό, αλίμονο. Καμία σοβαρή χώρα στον κόσμο δεν αναθέτει την υπεράσπισή της σε άλλες δυνάμεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε φίλους, δεν έχουμε συμμάχους, δεν έχουμε στήριξη. Θυμίζω ότι και η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών και η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών ήταν στην Αθήνα και στην Άγκυρα και είπα και εδώ και εκεί αυτά που έπρεπε να πω», πρόσθεσε.

«Η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται αλλά δεν μας φοβίζει», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM