Αντώνης Σαμαράς: Σήμερα επισήμως η διαγραφή του - «Ό,τι έγινε έγινε, τώρα βρίσκεται πίσω μας»

Αντώνης Σαμαράς: Σήμερα επισήμως η διαγραφή του - «Ό,τι έγινε έγινε, τώρα βρίσκεται πίσω μας» Facebook Twitter
0

Σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου, συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας με το ερώτημα της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά μετά την παραπομπή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνεδρίαση εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, στη Βουλή, ενώ έχουν ήδη κληθεί όλα τα μέλη της επιτροπής.  Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για μία δύσκολη στιγμή στην πορεία της κυβέρνησης, σημειώνοντας όμως πως τελικά η κίνηση αυτή ήταν αναπόφευκτη, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς είχε υπερβεί στην κριτική του «τα αποδεκτά όρια».

Αντώνης Σαμαράς: «Ό,τι έγινε, έγινε» είπε ο Μητσοτάκης για τη διαγραφή του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες μιλώντας στο Bloomberg και τη δημοσιογράφο Francine Lacqua, δύο μόλις μέρες μετά την απόφαση για διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία, έβαλε τέλος στις πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι είναι προσωπική του δέσμευση οι κάλπες να στηθούν το 2027.

«Ό,τι έγινε έγινε, η απόφαση εξηγήθηκε αναλυτικά. Είναι λυπηρό αλλά τώρα βρίσκεται πίσω μας» δήλωσε σε ερώτηση για τον Αντώνη Σαμαρά και τη διαγραφή. «Έχουμε άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το τελευταίο που θέλουμε είναι να παίξουμε με τη σταθερότητα της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε 2,5 χρόνια βάσει της λαϊκής εντολής για να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας», προσθέτοντας ότι έτσι «δεν χρειάζεται να μπούμε σε συζητήσεις για περίπολες πολιτικές συμμαχίες».

Αντώνης Σαμαράς: Πώς ελήφθη η απόφαση διαγραφής του

Η απόφαση για τη διαγραφή του ελήφθη μετά από έντονη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού θεωρήθηκε «προκλητική και προσβλητική», με αιχμές που έθιγαν και την εσωκομματική συνοχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι πάντα τοποθετείται για θέματα που αφορούν την πατρίδα και ότι «κανείς δεν μπορεί να του επιβάλει να θυσιάσει τη συνείδησή του». «Η αλαζονεία και η έλλειψη ψυχραιμίας εξηγούν την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκοπεί από τη βάση της», σημείωσε σε ανακοίνωσή του μετά την είδηση της διαγραφής του.

Αντώνης Σαμαράς: Οι αιτίες που οδήγησαν στη ρήξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η κριτική του Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα, οι προσωπικές επιθέσεις και η σκληρή γλώσσα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι συνεχείς αναφορές σε εσωκομματικά θέματα, όπως στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται πως αποτέλεσαν τις αιτίες που οδήγησαν τις δύο πλευρές στη ρήξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προώθησε την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία εντός των επόμενων ημερών. Στη συνέχεια, η απόφαση θα σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM