Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας Facebook Twitter
Νίκος Ανδρουλάκης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη.

Για την απόφαση στη δίκη για το Μάτι, ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ότι είναι ασύμμετρη για το μέγεθος της τραγωδίας και πώς και οι κρίνοντες κρίνονται. Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη στη κυβέρνηση, όταν με τις συνεχείς παραβάσεις της υπονομεύει το κράτους δικαίου, όταν δεν έχει κληθεί ακόμη για τις υποκλοπές ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

«Να μην μας δίνει μαθήματα ευρωπαϊσμού ο κ. Μητσοτάκης. Έδειξε αλαζονεία και αμετροέπεια. Εμείς βάλαμε τη χώρα στην Ευρωζώνη και εσείς πήγατε να τη βγάλετε το 2009. Δεν θυμάται ο πρωθυπουργός τι ψήφισε το 2010; Αν τότε η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ δεν έπαιρνε τη σωστή απόφαση κι ακολουθούσε τη στάση του πρωθυπουργού η χώρα θα ήταν εκτός Ευρωζώνης», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από την προχειρότητα και την απουσία συνεκτικού σχεδίου για την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης. Υποστήριξε ότι « η αλλαγή που φέρνετε, βιαστικά και πρόχειρα είναι για να μη χάσετε τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν επιλύει το πρόβλημα που υπάρχει και θα δημιουργήσει νέα μεγαλύτερα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξήγησε ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη επειδή «φαίνεται να γίνεται χωρίς να προκύπτουν σαφή και ενιαία κριτήρια, αλλά βάσει των δικών σας πελατειακών κριτηρίων όπως αποδεικνύει η απουσία της απαιτούμενη χωροταξικής προπαρασκευής. Οι κτιριακές υποδομές που υπάρχουν είναι το λιγότερο ανεπαρκείς δημιουργώντας ουσιαστικά προβλήματα. Όσον αφορά στους δικαστικούς υπαλλήλους, που σύμφωνα με το πόρισμα της Παγκόσμιας Τράπεζας της οποίας ζητήσατε τη συνδρομή, «διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απονομή της δικαιοσύνης», τα μέτρα του δικαστικού χάρτη και η σχετική ανακατανομή των πόρων δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν» τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν. Πρόκειται ουσιαστικά για ανακύκλωση του υπάρχοντος ανεπαρκούς προσωπικού».

Η οξεία επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, την ακρίβεια, την υποβάθμιση του ΕΣΥ, την οικονομική πολιτική που , όπως ανέφερε, « εκτός από άδικη είναι και αναποτελεσματική», ενώ κάλεσε ευθέως τη κυβέρνηση να απαντήσει άν είναι “φερόμενη” η διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Στις ευρωεκλογές όσο και να προσπαθείτε να εκβιάσετε τον ελληνικό λαό δεν κρίνεται η σταθερότητα της κυβέρνησής σας. Κρίνεται όμως ποιοι θα αναλάβουν την ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πώς ανοίγει μέτωπο με την ακροδεξιά στην Ελλάδα αλλά ανέχεται τη η τωρινή πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για όσα είπε στη χθεσινή τηλεμαχία των υποψηφίων για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι ανοικτή για συνεργασία με την ακροδεξιά και με κόμματα όπως το VOX στην Ισπανία, την κα Μελόνι στην Ιταλία, το PiS στην Πολωνία που κατηγορούνταν για παραβίαση του κράτους δικαίου, και τον κ. Βελόπουλο από την Ελλάδα.

«Συμφωνείτε με αυτή τη θέση της υποψήφιάς σας; Θεωρείτε ότι μία συνεργασία με αυτές τις δυνάμεις θα είναι καλή για την Ευρώπη και για τα συμφέροντα της χώρας μας; Πως μπορείτε από τη μία να καταγγέλλετε την Ακροδεξιά και από την άλλη να είστε έτοιμος να συμμαχήσετε μαζί της σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Τελικά τί από τα δύο ισχύει; Αυτό είναι το όραμά σας για την Ευρώπη; Η συνεργασία με την ακροδεξιά; Γιατί δεν το λέτε στον ελληνικό λαό για να ξέρει τι ψηφίζει στις Ευρωεκλογές!», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Και σας προκαλώ και πάλι: ελάτε να κάνουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ένα debate.

Το είχε δεχθεί ο Κωσταντίνος Καραμανλής και το 2004 και το 2009. Εσείς γιατί το αρνείστε τώρα; Τι φοβάστε; », τόνισε. «Δεν διακυβεύεται στις ευρωεκλογές η σταθερότητα. Διακυβεύεται άν θα υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία σας. Αν θα υπάρχει μιά αντιπολίτευση που προτείνει μια άλλη πορεία για τη χώρα », είπε ο κ. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε:

«Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της ΝΔ. Κι όλοι εσείς είστε υποταγμένοι και υπόδουλοι στην εξουσία του κ. Μητσοτάκη. Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας» σημείωσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM