Αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών βάσει του άρθρου 19 ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

Αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών βάσει του άρθρου 19 ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, ύστερα από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 o κ. Σγουρίδης ανέφερε πως «το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία».

Ο κ. Σγουρίδης σχολίασε με αυτό τον τρόπο την πρόσφατη παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς. 

Στην ερώτηση αν την αναπομπή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν απευθείας επικοινωνία, δεν ξέρω αν ο κ. Καμμένος το ζήτησε». 

Το άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πολιτική / Απάντηση Γκίλφοϊλ στη Wall Street Journal: «Τα ταξίδια της στην Ευρώπη έγιναν με οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτήρισαν «παραπλανητικές τις αναφορές της Wall Street Journal» - «Ο Έρικ Ντίτερς οφείλει στην πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ περίπου 150.000 δολάρια» αναφέρουν στην ίδια δήλωσή τους
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ ΕΛ.Α.Σ.

Πολιτική / Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την ένταξη του Άγγελου Κορωνιού στην ΕΛ.Α.Σ. - «Χρειαζόμαστε σουτέρ, αδελφέ»

Ο Άγγελος Κορωνιός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του Περιστερίου και της Εθνικής Ελλάδας, ενώ παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως «αξιόπιστος εταίρος» των ΗΠΑ – Οι ανακοινώσεις για ρεύμα και αποζημιώσεις

Η επίσκεψη Ρούμπιο, οι επιδοτήσεις για τη βιομηχανία και τους αλιείς και τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στην Κρήτη, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού.
THE LIFO TEAM
ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM