Αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών βάσει του άρθρου 19 ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

Αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών βάσει του άρθρου 19 ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, ύστερα από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 o κ. Σγουρίδης ανέφερε πως «το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία».

Ο κ. Σγουρίδης σχολίασε με αυτό τον τρόπο την πρόσφατη παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς. 

Στην ερώτηση αν την αναπομπή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος, ο κ. Σγουρίδης απάντησε «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν απευθείας επικοινωνία, δεν ξέρω αν ο κ. Καμμένος το ζήτησε». 

Το άρθρο 19 της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι «εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία».

«Η δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM