«Άλλο η UBER και άλλο η BEAT» για την Νέα Δημοκρατία

«Άλλο η UBER και άλλο η BEAT» για την Νέα Δημοκρατία Facebook Twitter
SOOC
0

«Άλλο η UBER και άλλο η BEAT» για την Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε από το βήμα της ολομέλειας ο αντιπρόεδρος της παράταξης, Κωστής Χατζηδάκης καλώντας τον υπουργό Μεταφορών να σταματήσει τη «διαστρέβλωση» μεταξύ των δύο.


Ενόψει της ονομαστικής ψηφοφορίας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου με τις οποίες καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο για τις εταιρείες διαμεσολάβησης για τη μεταφορά επιβατών, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως για τη ΝΔ οι δύο εταιρείες είναι «εντελώς ξεχωριστές περιπτώσεις».


Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η UBER είναι μια επιχείρηση που κινείται στην «γκρίζα ζώνη» και θα πρέπει να τύχει μιας αντιμετώπισης αντίστοιχης με αυτή που έχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη - με οδηγό τη σχετική απόφαση των ευρωπαϊκών κοινοτήτων.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η BEAT έχει «αγκαλιαστεί από 8.000 ταξιτζήδες και έχει βραβευθεί διεθνώς για ό,τι έχει πετύχει» καθώς λειτουργεί προς όφελος του οδηγού και του πολίτη (με την παροχή επιχορήγησης κομίστρου).

«Γίνατε κίνημα ακρίβειας»

Ο Κωστής Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με την στάση του μετατράπηκε σε κίνημα υπέρ της ακρίβειας. 

«Θέλετε να ελέγξετε κάποιες πλατφόρμες που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο πλαίσιο των ταξί. Και λέτε ότι πρέπει να ελέγχονται αυτοί που επηρεάζουν την τιμή της υπηρεσίας μεταφοράς κομίστρου εμμέσως ή αμέσως δια της παροχής εκπτώσεων ή επιδοτήσεων κομίστρου. Δηλαδή λέτε ότι όποιος δίνει την κανονική τιμή είμαστε μια χαρά, αλλά αν κάποιος προσφέρει καλύτερη τιμή υπάρχει πρόβλημα. Εσείς από κίνημα "δεν πληρώνω" γίνατε κίνημα υπέρ της ακρίβειας», είπε χαρακτηριστικά. 


Ακόμη ο κ. Χατζηδάκης, κατηγόρησε με έντονο ύφος την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους οδηγούς ταξί, με αιχμή τη ρύθμιση του 2012 με την οποία θεσπιζόταν ως όριο ελάχιστης μίσθωσης οι έξι ώρες, αφού -όπως είπε- τότε ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οδηγοί ταξί, κατήγγειλαν ότι το όριο αυτό συμβάλει στην υποκλοπή έργου.


Ως κυβέρνηση όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το όριο του εξάωρου σε τρίωρο, παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης κατηγορώντας το κόμμα της συγκυβέρνησης για υποκρισία.

«Ουαι υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Διότι υπάρχει το χοντρό δούλεμα, υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως υπάρχουν και όρια στο δούλεμα των πολιτών», τόνισε. 



Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM