Αλέξης Τσίπρας: Δεν αποφάσισα να αποσυρθώ από την πολιτική ή να πάω σε μοναστήρι

Αλέξης Τσίπρας: Δεν αποφάσισα να αποσυρθώ από την πολιτική ή να πάω σε μοναστήρι Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Δεν αποφάσισα ούτε να αποσυρθώ από την πολιτική, ούτε να αποσυρθώ σε κανένα μοναστήρι» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συζήτηση, όπου συμμετείχε στο περιθώριο του συνεδρίου  για τα «50 χρόνια Εξωτερικής Πολιτικής στη Μεταπολίτευση» του «Βήματος» και του Φόρουμ των Δελφών

Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός έψεξε τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη συναινετική του στάση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως αν δεν υπάρξει κινητοποίηση από τις προοδευτικές δυνάμεις, να σχηματίσουν κυβέρνηση, τότε ή η ΝΔ θα κυβερνήσει με την ακροδεξιά ή με το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είμαι και πολύ ευτυχής από την εικόνα που είδα στα μέσα ενημέρωσης της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η χώρα πήγε μπροστά και με συγκρούσεις. Δεν είναι το ζητούμενο σήμερα η συναίνεση. Η αντιπολίτευση είναι το ζητούμενο» δήλωσε, πιο συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «να έχεις κάποια στιγμή τη δυνατότητα να επεκτείνεις τα χωρικά σου ύδατα στα 12 μίλια» και συνέχισε αφήνοντας αιχμές για τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Ακούω και κάποιους να λένε ότι όχι δεν πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία γιατί είναι πειρατές απέναντι».

Συγχρόνως, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείζον ζήτημα, στο ενδεχόμενο, ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ψηφιστεί από όλη τη ΝΔ.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Πολιτική / Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας στη Γερουσία των ΗΠΑ

Ένας Ελληνοαμερικανός, ανοιχτά γκέι και παντρεμένος με άνδρα, διεκδικεί να γράψει ιστορία στη Γερουσία των ΗΠΑ. Ο Κρις Πάππας θέλει να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άνδρας γερουσιαστής, σε μια εκλογή που ακουμπά την ομογένεια, την queer ορατότητα και τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Καρυστιανού: Κοινή ανακοίνωση 22 πρώην στελεχών του κόμματός της - «Γνωρίζουμε καλά γιατί αποχωρήσαμε»

Αυγερινός, Μουτσάτσου και άλλα 20 πρώην στελέχη του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ξεκαθαρίζουν τους λόγους αποχώρησής τους, έπειτα από δημόσιες δηλώσεις της κ. Καρυστιανού
THE LIFO TEAM
ΦΩΤΙΕΣ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Φωτιές: Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους - Τι ισχύει για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Τα μέτρα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης - «Μιλάμε για μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υποστηρίξουμε τη φύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM