Αιχμές Σπίρτζη για ΣτΕ: Βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του

Αιχμές Σπίρτζη για ΣτΕ: Βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του Facebook Twitter
eurokinissi
1

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κόντρα δικαστών-κυβέρνησης. Υπάρχει κόντρα κάποιων Δικαστών με την Κυβέρνηση. Όπως υπάρχει κόντρα πολλών συγκεκριμένων ομάδων για κάθε κατηγορία λειτουργών με την κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε».

«Είναι προφανές, ότι πάρα πολλές φορές το Συμβούλιο της Επικρατείας, ειδικά το Συμβούλιο της Επικρατείας, βγαίνει λίγο έξω από το ρόλο του, με κάποιες αποφάσεις, και θέλει να υποκαταστήσει τη Βουλή, το Κοινοβούλιο ή την Κυβέρνηση. Κι αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε, διότι άλλες φορές κατά τη γνώμη μας, παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν είναι στις συνταγματικές επιταγές, και άλλες φορές, τηρεί κάποιες διαδικασίες που έχουν μία προφανή σκοπιμότητα» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «εμείς με ευλάβεια τηρούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας και των υπολοίπων δικαστηρίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τις σχολιάζουμε κιόλας».

Αναφερόμενος στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μίλησε για προληπτική γραμμή στήριξης, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως «ο κ. Στουρνάρας, είναι άλλης τάξης μεγέθους ζήτημα σε σχέση με τους δικαστές. Ο κ. Στουρνάρας δε θέλει να καταλάβει ότι από υπουργός του κ. Σαμαρά, έγινε διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος. Όταν το καταλάβει, θα έχει τελειώσει η θητεία του μάλλον. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν κύκλοι, που θέλουν τον κ. Στουρνάρα, πολιτικοί κύκλοι του δήθεν μεταρρυθμιστικού κομματιού του πολιτικού συστήματος».

Για την Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως θα επιλέξει κάποια στιγμή, και ο χώρος της, όταν κάνει ένα συνέδριο θέσεων, αν θα συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και πριν, μία συνεργασία με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. «Δυστυχώς αυτές τις πολιτικές τις υπηρέτησε ένα μεγάλο κομμάτι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και έτσι απομακρύνθηκε και από τις κοινωνικές ομάδες, και από τις κοινωνικές τάξεις που εκπροσωπούσε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην εξοικονόμηση πόρων από τη νέα διαπραγμάτευση για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων υπογραμμίζοντας πως από τους 4 αυτοκινητόδρομους έχουμε εξοικονομήσει 764 εκατομμύρια και από τους πέντε, 801 εκατομμύρια ευρώ.

Για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων τόνισε πως θα ισχύει για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας. «Δε θα χρειάζεται να σταματάμε, να υπάρχουν τοπικά διόδια, θα είναι ένα δίκαιο σύστημα. Θα πληρώνεις την απόσταση που έχεις διανύσει, και έχει προβλεφθεί για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα να έχουμε δορυφορικό σύστημα, προκειμένου να έχουμε και άλλου είδους διευκολύνσεις», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM