Αιφνίδιο τηλεφώνημα του αμερικανού ΥΠΟΙΚ στον Τσίπρα

Αιφνίδιο τηλεφώνημα του αμερικανού ΥΠΟΙΚ στον Τσίπρα Facebook Twitter
9

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα το απόγευμα ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Τζακ Λιου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από πρωτοβουλία του πρώτου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ, ο κος Λιου κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει μία σοβαρή κίνηση ώστε να βρεθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους πιστωτές. Παράλληλα σημείωσε πως μια αποτυχία συμφωνίας θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην Ελλάδα και θα προκαλούσε εκτεταμένη αβεβαιότητα στην Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Ο υπουργός Λιου επανέλαβε ότι το υπουργείο του εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές της διαπραγμάτευσης και πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Παράλληλα δήλωσε πως θα συνεχίσει τις επαφές με τον πρωθυπουργό, τις άλλες πλευρές στην Ευρώπη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά την συνομιλία εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Λίγο νωρίτερα είχαμε μια ακόμη παρέμβαση από τον Λευκό Οίκο με τον εκπρόσωπό του Τζος Έρνεστ να δηλώνει πως  οι Ηνωμένες Πολιτείες ευελπιστούν πως θα υπάρξει γρήγορα λύση που θα διασφαλίζει την ανάκαμψη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προτού η κατάσταση επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία.

«Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι θα πρέπει να εργαστούν γρήγορα ώστε να οριστικοποιήσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που μπορεί να θέσει τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη μέσα στην ευρωζώνη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Ερνεστ ο οποίος τόνισε πως όλες οι πλευρές που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση θα πρέπει να έχουν ως στόχο την επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή οικονομική πορεία που δεν θα προκαλεί προβλήματα στις διεθνείς αγορές.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ