Αχτσιόγλου: Προτιμότερο να διακινεί fakenews ο κ. Βρούτσης, από το να καταργεί εργατικά δικαιώματα

Αχτσιόγλου: Προτιμότερο να διακινεί fakenews ο κ. Βρούτσης, από το να καταργεί εργατικά δικαιώματα Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
1

 Προτιμότερο να διακινεί fakenews ο κ. Βρούτσης από το να καταργεί εργατικά δικαιώματα, δήλωσε η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Η επιχείρηση απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με fakenews έχει γίνει εμμονή του κ. Βρούτση», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι «οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί μη επανυπολογισμού 223.000 συντάξεων είναι απολύτως αναληθείς, καθώς ο επανυπολογισμός έχει γίνει για όλες τις συντάξεις, στη βάση του ν. 4387/2016».

«Ακόμα και σε όσα ταμεία δεν υπήρχαν στοιχεία -αφού ο κ. Βρούτσης παρέδωσε το 2015 ανύπαρκτα μητρώα και ασφαλιστικά αρχεία- ο επανυπολογισμός έγινε με τεκμηριωμένες επιστημονικές παραδοχές, με αποτέλεσμα οι συντάξεις όλων των συνταξιούχων να καταβάλλονται επανυπολογισμένες από 1/1/2019», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Επίσης, αναφέρει ότι ο επανυπολογισμός των συντάξεων «είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους από 1/1/2019, οι οποίες θα συνεχιστούν σε βάθος 5ετίας» και ήταν οι πρώτες αυξήσεις «μετά τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές που είχε επιβάλει ο κ. Βρούτσης».

Η κ. Αχτσιόγλου κατηγορεί τον κ. Βρούτση ότι διακινεί ψεύδη για τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και σημειώνει ότι «τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία έδωσαν στοιχεία για 107.000 εκκρεμότητες στα τέλη Ιουνίου 2019».

Και, καταλήγοντας, τονίζει: «Η πραγματικότητα είναι ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ μειώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ κατά 73% από τις 400.000 που άφησε πίσω της η ΝΔ το 2015, γεγονός που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Βρούτσης και συνειδητά αποκρύπτει.

Σε κάθε περίπτωση, χαιρετίζουμε τη σημερινή συνέντευξη του υπουργού διότι είναι σαφώς προτιμότερο να αξιοποιεί έτσι τον ελεύθερό του χρόνο από το να καταργεί εργασιακά δικαιώματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM