Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν έχουμε κλείσει τις λαϊκές αγορές

Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν έχουμε κλείσει τις λαϊκές αγορές Facebook Twitter
«Υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν οι λαϊκές αγορές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην κλείσουν οι λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε, αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος κι αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν», εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Πάντως, πλέον στις λαϊκές αγορές πωλούνται μόνο τρόφιμα, καθώς προσωρινά έχει ανασταλεί η διάθεση άλλων προϊόντων. Επιπλέον, στις λαϊκές αγορές της Αττικής έχει αποφασιστεί να δίνονται γάντια, δωρεάν μαζί με τη σακούλα, στους καταναλωτές, στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα αναπτυχθούν οι πάγκοι σε μεγαλύτερο χώρο, για την ασφάλεια όσων εργάζονται και για όσους τις επισκέπτονται.

Από αύριο το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ

«Από αύριο το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί», δήλωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προβλέπει τόσο τη διεύρυνση του ωραρίου, όσο και τα αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ξεκινά η παράδοση μεγάλης παρτίδας αντισηπτικών, ενώ είπε ξανά ότι έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και έχουν γίνει νέες παραγγελίες.

Δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Θα κατασχεθούν μόνο στην περίπτωση που δεν δηλωθούν για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αισχροκέρδειας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ