Αισιοδοξία στους κόλπους της κυβέρνησης έχουν φέρει οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, που ήρθαν σήμερα νωρίτερα στο φως, κι οι οποίες αναφέρουν "επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη εντός του 2016" με το Μαξίμου να κάνει λόγο για "δικαίωση στην επιμονή της κυβέρνησης στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από την στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων".

 

Τα νέα μεγέθη ωστόσο σε συνδυασμό με την αισιοδοξία της κυβέρνησης προκάλεσαν την μήνιν της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο να δηλώνει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας χειροτερεύουν δραματικά. «Μετά την αναγκαστική ολιγοήμερη σιωπή λόγω των εορτών του Πάσχα, το θράσος και η προπαγάνδα της κυβέρνησης επέστρεψαν. Επιχειρούν και πάλι εξαπάτηση», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Νωρίτερα η Όλγα Γεροβασίλη, αφού ανέφερε πως οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικονομική ανάκαμψη, δικαιώνουν την πολιτική της κυβέρνησης, δεν απρέλειψε να τονίσει επίσης πως "αυτοί που έσπευσαν να προεξοφλήσουν αδιέξοδα και αποτυχίες προσδοκώντας πολιτικά οφέλη, θα απογοητεύονται, ημέρα με την ημέρα, ολοένα και περισσότερο", καταλήγοντας: "Τους ευχόμαστε καλό κουράγιο και ταχεία προσγείωση στην πραγματικότητα".

 

Δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Ο. Γεροβασίλη, ο Γ. Κουμουτσάκος υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από ένα χρόνο προέβλεπε ανάπτυξη 2,9% ενώ σήμερα προβλέπει ύφεση 0,3%, μείωση της ανεργίας στο 23,2% ενώ σήμερα την προβλέπει στο 24,7% και μείωση του δημοσίου χρέους στο 173,5% του ΑΕΠ ενώ σήμερα προβλέπει αύξησή του στο 182,8% του ΑΕΠ. «Ας σταματήσουν να θριαμβολογούν για τις αποτυχίες τους που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Παράλληλα η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση κι εναντίον του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για "παραφωνία" που δείχνει "πολιτικό αδιέξοδο", επισημαίνοντας τη στάση του σε αντίθεση με τη στήριξη που όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές επιδεικνύουν προς τις ελληνικές θέσεις. Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν πως "την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις, μόνο το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να επενδύει στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης". "Αυτή η παραφωνία δείχνει πολιτικό αδιέξοδο", σημειώνουν.

 

Το ΠΑΣΟΚ είχε επίσης σχολιάσει νωρίτερα τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ μετέτρεψε σε ύφεση, τις προσδοκίες για ουσιαστική ανάπτυξη (6% αθροιστικά για την διετία 2015/2016), αποτρέποντας και την αναμενόμενη μείωση της ανεργίας, οδήγησε σε μεγάλη αύξηση του χρέους και σε μείωση των επενδύσεων", ανέφερε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις νέες εκτιμήσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία. 

 

Η κυβέρνηση, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, εφέτος καθυστέρησε την αξιολόγηση εντείνοντας την αβεβαιότητα και τώρα στέλνει νέους δυσβάστακτους λογαριασμούς (συνολικά 12,5 δις. ) στους πολίτες. «Τουλάχιστον λίγη ντροπή. Ας μη πανηγυρίζουν οι της κυβέρνησης, γιατί δεν επήλθε η απόλυτη καταστροφή» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ «γιατί τα θεμέλια που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια στην οικονομία, την βοήθησαν τουλάχιστον να αντέξει στοιχειωδώς». «Τι άλλο πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσουν το ποσό πολύ βλάπτουν την Ελλάδα και τον λαό μας; Μαθητευόμενοι και ανίκανοι μάγοι που ότι αγγίζουν γίνεται κάρβουνο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ .

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr