Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απογοητευμένος από τον φίλο του αυστριακό  καγκελάριο Werner Faymann, γράφει η αυστριακή COURIER, επικαλούμενη Έλληνα αξιωματούχο. Ο καγκελάριος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα αυτή επικρίνοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό «για τα κύματα προσφύγων που στέλνει προς την Ευρώπη».  «Κατανοούμε ότι η Αυστρία, η Γερμανία και η Ελλάδα πλήττονται πολύ από την κρίση των προσφύγων, αλλά αναρωτιέμαι γιατί ο καγκελάριος δεν έθεσε αυτή την ερώτηση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου", δήλωσε ο Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος, στο KURIER ζητώντας ανωνυμία, .

 

Σημείωσε επίσης ότι «η Αυστρία είναι για την Ελλάδα ούτως ή άλλως μια φιλικά σκεπτόμενη χώρα  και για περισσότερο από ένα χρόνο έχουμε μια στενή συνεργασία με τον καγκελάριο Faymann για το θέμα της τυφλής λιτότητας στην Ελλάδα .."

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η Αθήνα αντιλαμβάνεται πως ότι η κοινή πολιτική των δύο συγκυβερνώντων του SPO και του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος είχε περιπλέξει το θέμα των προσφύγων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr