O Tσίπρας επιχειρεί άνοιγμα στους αγρότες με δέλεαρ τρεις βελτιώσεις

O Tσίπρας επιχειρεί άνοιγμα στους αγρότες με δέλεαρ τρεις βελτιώσεις Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Παράθυρο για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών άφησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προϋπόθεση όμως να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν δυνατότητες για βελτιώσεις, στο θέμα των εισφορών τους, της μεταβατικότητας των διατάξεων, και στα θέματα που αφορούν κυρίως την προστασία του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.


Επιπλέον κάλεσε τους αγρότες να σκεφτούν γιατί τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα συστηματικά τούς αποθεώνουν, ενώ πριν από μερικά χρόνια τους λοιδωρούσαν. Επέκρινε, επίσης, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ να αποσυρθεί η πρόταση της κυβέρνησης λέγοντας ότι το αίτημα του κ. Μητσοτάκη είναι ένα αίτημα που δεν ενδιαφέρεται για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκκίνηση της συζήτησης για το χρέος.


«Δεν θα κόψουμε τις συντάξεις για 12η φορά, θα προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, δεν θα επιτρέψουμε την απελευθέρωση των απολύσεων, θα προχωρήσουμε με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την προστασία των αδυνάμων και θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και την αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» είπε στους υπουργούς, ο πρωθυπουργός.

Έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για την έγκαιρη αξιολόγηση, είπε ο πρωθυπουργός για τις ενέργειες της κυβέρνησης και τόνισε ότι τηρείται κατά γράμμα η συμφωνία, με γνώμονα την προστασία των αδύναμων πολιτών. Περιμένουμε αυτό να αναγνωριστεί από τους θεσμούς, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν εποικοδομητική διάθεση.

Για το προσφυγικό και τα hotspots:

Η Ελλάδα, έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής. Περιμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο, διότι οι συμφωνίες δεν μπορεί να είναι "αλά καρτ", ανέφερε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου.


Η χώρα μας παρά τις οικονομικές δυσκολίες μετατρέπεται σε αυτό που όφειλε πάντα να είναι εξαιτίας τις γεωγραφικής της θέσης, σε μια χώρα γέφυρα μεταξύ Δύσης και ανατολής, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις σχέσεις με την Παλαιστίνη, την επίσκεψη στο Ιράν για την οποία τόνισε ότι έγιναν σημαντικά βήματα για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Το κύμα της κρίσης του προσφυγικού σκάει πάνω στα νησιά μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Η πλειονότητα του λαού μας δίνει παραδείγματα ανθρωπιάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμήχανη και σαστισμένη, πρόσθεσε.


Η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη πολλαπλών και παράλληλων κρίσεων, τόνισε ο κ. Τσίπρας και για να ανταπεξέλθει η χώρα, όπως είπε, χρειάζεται διαρκής εγρήγορση, επιμονή και υπομονή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
ειναι ξεφτιλα για μια ολοκληρη κοινωνια να εχει σαν συνθημα (οπως και το 2015) το "δε θα κοψουμε τις συνταξεις" την ωρα της μαζικης μεταναστευσης των νεων και της ανεργιας του 25%. Συνταξεις των 2.000 και 1.5000ε που υπαρχουν ακομα, σε κλαδους ευνοημενους συνταξιοδοτικα, μπορουν να πληρωθουν μονο με αυξηση εισφορων των εργαζομενων των 500Ε ,περαιτερω μειωση της ανταγωνιστικοτητας της οικονομιας, ή ενναλακτικα σε δραχμες, δηλαδη μειωση 50% απο τη πρωτη δραχμη για ολους. Βεβαια αν υποθετικα εισαι δικαστικος συνταξιουχος με περιουσια στο εξωτερικο αυτο δεν σε απασχολει και τοσο. (μου εκανε τρομερη εντυπωση που οι δικαστικοι δεν δεχθηκαν την δημοσιοποιηση του ποθεν εσχες τους σε αντιθεση με τους βουλευτες πχ)