Τον Γιάνη Βαρουφάκη υπερασπίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησςη του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αφορμή την κριτική που δέχεται ο πρώην ΥΠΟΙΚ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Θυμίζοντας την φράση του Βρετανού λόγιου Σάμιουελ Τζόνσον «το τελευταίο καταφύγιο του κάθε μπαγαπόντη είναι ο πατριωτισμός», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραφράζοντά την σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αν έπρεπε να ανανεώσουμε την έκφραση στην Βουλή των Ελλήνων η φράση είναι 'το τελευταίο καταφύγιο κάθε μπαγαπόντη είναι ο αντιβαρουφακισμός'».

 

«Για όλα φταίει ο Γ. Βαρουφάκης. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπάρχει ο Γ. Βαρουφάκης που φταίει για τα capital control, για την ανακεφαλαιοποίηση, για την κατάρρευση της οικονομίας. Νομίζω ότι δεν πείθει κανένα αυτό το επιχείρημα. Κανείς δεν πείθεται ότι η οικονομία πήγαινε καλά έως τον Ιανουάριο και την χάλασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν πείθεται ότι δεν είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τράπεζες πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2008» πρόσθεσε ο υπουργός. 

 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης, ο Ευ. Τσακαλώτος δήλωσε «πολύ πιο ευχαριστημένος σήμερα, σε σχέση με πριν από ένα μήνα», προαναγγέλοντας ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχει λυθεί και το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων και των τραπεζών.

 

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «είναι καλό που συμμετέχει στην ανακεφαλαιοποίηση η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, γιατί δείχνει ότι υπάρχουν επενδυτές που έχουν πρόθεση για μακροχρόνια παραμονή στην ελληνική οικονομία». 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr