Η άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, η οποία αναμενόταν να γίνει σήμερα, φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων σε τεχνικό επίπεδο. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εξηγήσουν αυτή την καθυστέρηση, με το Reuters να μεταδίδει νωρίτερα ότι ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη ασφαλούς μέρους για να διεξαχθούν οι συζητήσεις.


Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, μεταδίδει από την πλευρά της, επικαλούμενη πληροφορίες, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στους εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων να καταλύσουν σε ένα ξενοδοχείο περίπου 45 λεπτά έξω από την Αθήνα, για λόγους ασφαλείας.


Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως ήδη τα τεχνικά κλιμάκια έδωσαν αρνητική απάντηση. Η Die Welt σημειώνει πως η πρόταση της κυβέρνησης απορρίφθηκε από την τρόικα, με το επιχείρημα ότι η απόσταση θα περιόριζε την άμεση επαφή με τα υπουργεία στην Αθήνα.

 

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε την επιστολή που ανέμενε η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, φέρεται να δημιουργήθηκε νέο μπέρδεμα διότι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δεν θέλουν απλώς μια επιστολή-πρόσκληση αλλά ζητούν να περιγράφονται με σαφήνεια η ατζέντα των συναντήσεων και το πρόγραμμα των επαφών της ομάδας του Ταμείου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr