Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα είναι πιο δύσκολο από τα προηγούμενα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, λίγο πριν τη ψηφοφορία για τη συμφωνία. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια για επίλυση της ελληνικής κρίσης και κάλεσε τους βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία.

 

Ο Σόιμπλε απέρριψε για μια φορά ακόμη το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους, λέγοντας πως κάτι τέτοιο αποκλείεται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου. Όπως είπε, πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να προχωρήσει η Ελλάδα χωρίς κούρεμα και γι' αυτό το νέο πρόγραμμα θα είναι δυσκολότερο. «Το θέμα δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη», διότι πρέπει να δημιουργήσουμε αξιόπιστες βιώσιμες δομές, δήλωσε.


«H προσπάθεια της Ελλάδας ξεκινά τώρα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «έχει πολύ δρόμο και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε». Σημείωσε ότι η «η Ελλάδα πρέπει να κάνει πράγματα και μετά να δούμε κι εμείς».

 

«Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί, αν η Ελλάδα είχε τηρήσει τις υποσχέσεις της», δήλωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι στο τέλος του προηγούμενου έτους η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο. «Τώρα πρέπει να γίνουν βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο και πρέπει η ίδια να τις υλοποιήσει. «Στόχος μας είναι να έρθει η Ελλάδα και πάλι κοντά στις αγορές. Μια νομισματική ένωση δεν λειτουργεί χωρίς τις αγορές», τόνισε.

 

«Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν το αποτέλεσμα δείχνει έναν δρόμο που μπορεί να λειτουργήσει», συνέχισε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «εμείς θα εργαστούμε τις επόμενες εβδομάδες με όλες μας τις δυνάμεις για μια επιτυχή κατάληξη (...) δεν χρειάζεται να μου κάνει κανείς μάθημα. Εγώ θέλω λύσεις οι οποίες να μπορούν να λειτουργήσουν».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr