Ο Θεοδωράκης συνάντησε απόψε τον Τσίπρα - Όχι σε κατ΄ιδίαν συνάντηση από τον Μεϊμαράκη

Ο Θεοδωράκης συνάντησε απόψε τον Τσίπρα - Όχι σε κατ΄ιδίαν συνάντηση από τον Μεϊμαράκη Facebook Twitter
0

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνάντησε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τις δέκα το βράδυ και θα ακολουθήσει και η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με την κα Φώφη Γεννηματά.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται και από το ΑΠΕ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και την πορεία των διαπραγματεύσεων.


Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την απορία τους, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να ενημερώσει θεσμικά και δημόσια τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία και επιλέγει κλειστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Ίδιες πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή, την οποία απέρριψε ο πρωθυπουργός, ενώ ήταν ανοικτός και στην σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αρκεί σε αυτό να υπήρχαν πρακτικά και να υπήρχε δημόσια καταγραφή των θέσεων.


Στην Ν.Δ. υπενθυμίζουν την δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για ενημέρωση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κάτι που, όπως λένε, δεν έγινε.

Ο Θεοδωράκης συνάντησε απόψε τον Τσίπρα - Όχι σε κατ΄ιδίαν συνάντηση από τον Μεϊμαράκη Facebook Twitter

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συνάντησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και από το γραφείο τύπου της προεδρίας δόθηκε στη δημοσιότητα ο παρακάτω διάλογος των δύο αντρών:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πρόεδρε, έσπευσα να σας ενημερώσω μόλις έφτασα. Κινούμαστε στα πλαίσια της εθνικής γραμμής που χαράχθηκε προχθές τη Δευτέρα στη σύσκεψη υπό την προεδρία σας. Χθες καταθέσαμε ακριβώς αυτό το πλαίσιο και στο Eurogroup και στη Σύνοδο των επικεφαλής των χωρών της Ευρωζώνης. Στα πλαίσια αυτά, σήμερα καταθέσαμε επίσημη πρόταση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα, και αύριο θα καταθέσουμε ανοιχτά τις προτάσεις μας με αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να μπορέσουμε να φτάσουμε σε έναν -όπως τον έχουμε χαρακτηρίσει- έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση για αυτό είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις από τη μια πλευρά. Από την άλλη, σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση αλλά και για την αναγκαία απομείωση του χρέους προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη λύση, μια οριστική έξοδο από την κρίση. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η προσπάθειά μας. Πιστεύω ότι σε αυτή την προσπάθεια έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού με το μέρος μας. Και είμαι στη διάθεσή σας για διαρκή ενημέρωση, αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση αλλά νομίζω ότι η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και φυσικά στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, στην κρίσιμη σημερινή ημέρα υπάρχουν ορισμένα γεγονότα που έχουν βαρύνουσα σημασία. Το πρώτο είναι το ξεκαθάρισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σ' αυτό το λίκνο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας. Το ξεκαθάρισμα ότι και το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού σε καμία περίπτωση δεν σήμαιναν ρήξη, αλλά επανέναρξη όλης αυτής της διαπραγματευτικής προσπάθειας που έχει έναν και μόνο στόχο: την αταλάντευτη παραμονή της Χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Και υπάρχουν και δύο άλλα στοιχεία τα οποία αξίζει να σημειώσει κανείς: Τη θέση που έχουν πάρει συγκεκριμένοι άνθρωποι, όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά στον ευρωπαϊκό χώρο. Πρώτα από όλα η, για πολλοστή φορά τοποθέτηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του κ. Τουσκ: Ότι η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη αφορά, βεβαίως την Ελλάδα, αφορά όμως και την ίδια την Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Γιατί οτιδήποτε θα έθιγε την ενότητα της Ευρωζώνης και, άρα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν κάτι το οποίο θα είχε απρόβλεπτες επιπτώσεις. Αυτό είναι μία ειλικρινής τοποθέτηση, η οποία διαλύει οποιεσδήποτε συνωμοτικές –ας το πω έτσι- διαπιστώσεις ή διαθέσεις. Και το δεύτερο, το οποίο ίσως δεν είναι γνωστό, αφορά την καθοριστικής σημασίας παρέμβαση του Πρωθυπουργού της Γαλλίας, του Εμμανουέλ Βαλς, σήμερα στο Γαλλικό Κοινοβούλιο. Εκεί ο Εμμανουέλ Βαλς τόνισε δύο πράγματα: Όχι μόνο τη σημασία της Ελλάδας, την καθοριστική σημασία της Ελλάδας, στην Ευρώπη, και ότι η Γαλλία αρνείται οιαδήποτε εκδοχή Grexit. Αλλά το σημαντικό είναι ότι πήρε θέση πάνω στην αίτηση που έγινε σήμερα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, λέγοντας ότι είναι μια ισορροπημένη θέση που αποτελεί τη βάση για την έναρξη της όλης διαπραγμάτευσης.

Ας πάρουμε λοιπόν τη σημερινή ημέρα σαν την αρχή εκείνη που την Κυριακή θα κορυφωθεί με τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα παραμένει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Και θα σταθεί και εκείνη όρθια αλλά και θα συμβάλει γενικότερα στην πορεία της Ευρώπης σ' αυτό το δύσκολο μέλλον που μας περιμένει.


Καταλήγοντας, ο κ.Τσίπρας ανέφερε « Είμαι στη διάθεσή σας για διαρκή ενημέρωση. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, αλλά η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και φυσικά στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM