Βαρύ κλίμα και επιθέσεις αντιμετώπισε χθες ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής που έληξε χωρίς αποτέλεσμα και το βαρύ αυτό κλίμα μεταφέρθηκε από χώρες που θεωρούνται «δορυφόροι» της Γερμανίας, όπως  ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε που ζήτησε να εφαρμοστούν ως έχουν οι σκληρές απαιτήσεις των θεσμών και σημείωσε ότι να αυτό δεν γίνει δεκτό, τότε οι ευρωπαίοι πρέπει να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

 

Ακόμη ο Ιρλανδός Εντα Κένι και ο Πορτογάλος Πέδρο Κοέλιο εξέφρασαν τη δυσαρέκσεια τους που το Θέμα της Ελλάδας μπήκε στη Σύνοδο ενώ δεν υπήρχε στην ατζέντα ενώ ο Ιρλανδός φέρεται να δυσαρεστήθηκε και από τη σύγκριση που έκανε ο Τσίπρας ανάμεσα στο  μνημόνιο της Ιρλανδίας και αυτό της Ελλάδας και τις προτάσεις των θεσμών.

 

Βεβαίως υπήρξε και το φραστικό επεισόδιο με τον Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «το παιχνίδι τελείωσε» με τον Πρωθυπουργό να απαντά  ότι «η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τρία εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

 

Του υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προτάσεις και πρόσθεσε: «Οι θέσεις των θεσμών δυστυχώς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ και δεν διαφέρουν από το προηγούμενο πρόγραμμα».

 

Στο πλευρό της Αθήνας στάθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης που τόνισε ότι η αλληλεγγύη είναι βασικό συστατικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ζήτησε οι ηγέτες να προσφέρουν εγγυήσεις για το μέλλον για ελάφρυνση του χρέους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr