Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγα λεπτά.


Η επικοινωνία των τριών ηγετών έρχεται λίγες ώρες μετά την συνάντηση των Βρυξελλών και την άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να αποδεχθεί τις προτάσεις των πιστωτών, την σταθερή θέση που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας προς συνεργάτες του σήμερα ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτές ακραίες προτάσεις και το αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ που έγινε νωρίτερα.

 

Νωρίτερα η κα Μέρκελ δήλωσε πως: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι ώστε να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» ενώ τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις το Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, δεν αναμειγνύεται. 

 

«Δεν έχω αυτή την στιγμή κάποια συμμετοχή, αλλά το θέμα ήταν και είναι οι τρεις θεσμοί, τους οποίους αποκαλούσαμε παλαιότερα τρόικα, να έχουν μία κοινή αντίληψη. Αυτοί διαπραγματεύονται με την Ελλάδα και προτείνουν έπειτα στο Eurogroup, όταν έχουν ένα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι η μπάλα βρίσκεται εκεί και θα δούμε τι θα μας προτείνουν ως πιθανότητα. Αλλά σημείο εκκίνησης είναι το υπάρχον πρόγραμμα και για αυτό πρέπει να βρεθεί μία λύση», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL και η οποία θα προβληθεί αργότερα απόψε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr