Σφοδρές επιθέσεις εξαπολύουν τα κόμματα κατά της πρόεδρου της Βουλής μετά την πρωινή επέμβαση της σε μπλόκο της αστυνομίας στο ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας. Υπενθυμίζεται πως η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε εξηγήσεις από τον επικεφαλής των ΜΑΤ και ρωτούσε επίμονα να μάθει ποιος έδωσε την εντολή να κλείσει ο δρόμος. 

 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του ΜΕΓΚΑ και Αντ1 αναμένεται αντίδραση και από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ η οποία φέρεται να είναι δυσαρεστημένη ενώ διαφωνίες για τη στάση της πρόεδρου έχουν εκφράσει και στελέχη της κυβέρνησης

 

 

Η ΝΔ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, κάνει λόγο για "παρεμβάσεις" της κ. Κωνσταντοπούλου "στο έργο της Αστυνομίας" και αναφέρει: "Αφού "τακτοποίησε" τα ζητήματα της εύρυθμης λειτουργίας του Κοινοβουλίου, επιτρέποντας δια της ανοχής της την εισβολή και παρουσία εντός αυτού σε κάθε αναρχοαυτόνομο και αντιεξουσιαστή, σήμερα επεκτείνει την καθ' ύλην αρμοδιότητά της και στους έξωθεν της Βουλής χώρους, αναλαμβάνοντας πλέον και αστυνομικά καθήκοντα".


Η ΝΔ, κάνει λόγο για "πρωτοφανή δημόσια λεκτική επίθεση", στον επικεφαλής των μέτρων τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, που "δεν συνάδει ούτε με το θεσμικό ρόλο της Προέδρου της Βουλής, ούτε με τη διάκριση των εξουσιών, την οποία η ίδια, ως νομικός, άριστα γνωρίζει".
"Η σημερινή αυταναγόρευσή της σε αστυνομικό όργανο, υποκαθιστώντας τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και το επιχειρησιακό της τμήμα, δίνοντας μάλιστα οδηγίες και εντολές καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων της, δεν τιμά ούτε την Κυβέρνηση, ούτε το θεσμό που η ίδια έχει κληθεί να υπηρετήσει με την ψήφο των Βουλευτών. Το μόνο που της ευχόμαστε είναι και "εις ανώτερα...", 


Το Ποτάμι
"Στην περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου το Ποτάμι συμπονά τον Πρωθυπουργό. Την επιπόλαια απόφαση να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής την πληρώνει κάθε μέρα πολύ ακριβά", αναφέρει το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του, που την τιτλοφορεί: "Ζωή εκτός ορίων". Προσθέτει, πως η κ. Κωνσταντοπούλου, "όπως η ίδια έχει πει δεν είναι απλώς η Πρόεδρος της Βουλής, είναι ο τρίτος πολιτειακός παράγων και ως τέτοια θα έχει λόγο παντού ακόμη και για τη διάταξη των δυνάμεων της Αστυνομίας στα πεζοδρόμια και τους δρόμους". "Σε λίγο και στην ... αγροφυλακή", καταλήγει το Ποτάμι .


Το ΠΑΣΟΚ
"Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής, δια του Φρουράρχου, είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την αστυνόμευση εντός του κτιρίου της Βουλής. Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτιρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις - όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι- ο εισαγγελέας", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.


Επισημαίνει, δε, πως η κ.Κωνσταντοπούλου "είναι προφανές ότι γυρίζει "με το ζωνάρι λυμένο" αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημα της και η οποία - δια του κ. Τσίπρα - την επέλεξε ως Πρόεδρο της Βουλής" και προσθέτει πως "η Χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα. Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα καθώς η κυβέρνηση παράγει ήδη περισσότερο από αυτό που μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη".

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr